Sahil Güvenlik BOTAŞ'ın denizden güvenliğini sağlayacak

Sahil Güvenlik BOTAŞ'ın denizden güvenliğini sağlayacak
Sahil Güvenlik BOTAŞ Deniz Güvenlik Takım Komutanlığı hizmet binası, düzenlenen törenle hizmete girdi

ADANA (AA) - Sahil Güvenlik ekiplerinin BOTAŞ tesislerinin denizden güvenliğini sağlaması için yapılan hizmet binası, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Sahil Güvenlik BOTAŞ Deniz Güvenlik Takım Komutanlığı hizmet binasının açılışı için BOTAŞ Petrol İşletmeleri Bölge Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Törende konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, kurumlar arasında işbirliği yapılması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede sadece ilimizin değil ülkemizin en stratejik tesislerinden olan BOTAŞ tesislerinin denizden gelecek herhangi bir tehlikeye karşı korunması ve güvenlik hizmetlerinin verilmesi çok anlamlı ve önemli hale geldi. Açacağımız hizmet binasının fark edilen bu önemli çalışmaları bundan sonra çok daha güvenli ve huzurlu bir şekilde görev yapmamıza imkan sağlayacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Tamamı rütbeli 17 personel 7/24 görev yapıyor

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan, ülkenin sahip olduğu stratejik öneme haiz kritik tesislerin denizden güvenliğinin sağlanmasının da Sahil Güvenlik Komutanlığının başta gelen görevleri arasında olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Ceyhan ve Dörtyol'da bulunan BOTAŞ tesislerinin güvenliği de bu kapsamda gerçekleştirilmektedir. BOTAŞ Deniz Güvenlik Merkezi Binası, BOTAŞ-BİL Genel Müdürlükleri arasında 2008 yılında imzalanan protokol esaslarına dayanılarak inşa edilmiş olup, son teknoloji radar, kameralar ve deniz gözetleme sistemleriyle teçhiz edilmiştir. Tesisin tamamlanmasını müteakip Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan atamalarla tamamı rütbeli 17 personel ile 7 gün 24 saat esasına göre deniz güvenliği daha etkin bir şekilde idame edilmeye başlanmıştır."

Terör saldırılarına müdahale tatbikatı düzenlendi

Açılış sonrası BOTAŞ Limanı'nın 3 mil açığında "terör saldırılarına müdahale tatbikatı" gerçekleştirildi.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığınca 223 personelin katılımıyla düzenlenen tatbikatta senaryo gereği, teröristler kaçırdıkları bir ticari gemiden aldıkları iki botla BOTAŞ iskelelerine saldırı düzenlemek istedi. Sahil Güvenlik BOTAŞ Deniz Güvenlik Takım Komutanlığınca teröristlerin kaçırdığı botların radarla tespit edilmesinin ardından müdahale edildi."

Muhabir: Salim Taş

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.