Sahil Güvenlik botu dalış turizmi için batırıldı

Sahil Güvenlik botu dalış turizmi için batırıldı
İzmir'in Dikili ilçesi sahili açıklarında dalış turizmi amacıyla batırılan Sahil Güvenlik botu 18 metre uzunluğa sahip

İZMİR (AA) - İzmir'in Dikili ilçesi sahili açıklarında, 1 yıl önce Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığınca hurdaya çıkarılan 18 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğindeki Sahil Güvenlik botu, dalış turizmini geliştirmek amacıyla batırıldı.

Dikili balıkçı barınağına bağlı 25 yaşındaki bot, konvoy eşliğinde batırılacağı Beylik Çeşmesi mevkisine götürüldü. Sahilden 30 metre açığa çekilen botu batırmak için su pompalandı.SGH- 51 adlı botun 35 metre derinlikteki zemine batması, alkış ve tekne kornaları eşliğinde yaklaşık 2 dakika sürdü.

Daha sonra 90,2 metrelik serbest dalışıyla Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Derya Can gösteri dalışı yaptı. Programda, Sahil Güvenlik Tim Komutanlığı dalgıçları ve Dikilili bir grup balık adam, denizin altında 2 dakika süreyle 8 metrelik Türk Bayrağı açtı.

- SGH-51 botu

İstanbul Taşkızak Tersane Komutanlığında 24 Nisan 1991'de üretilen SGH-51 botu, aynı yılın aralık ayında denize indirildi. 15 Mayıs 2015'e kadar Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı emrinde sahil muhafaza botu olarak kullanılan SGH-51, 18 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde ve 20 ton ağırlığındaydı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.