Sahil Güvenlik botu, turizm ve balıklara hizmet verecek

Sahil Güvenlik botu, turizm ve balıklara hizmet verecek
Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı envanterinde bulunan SGH-51 numaralı 18 metrelik Sahil Güvenlik botu, su altı canlılığın artırılması ve dalış turizminde kullanılmak üzere cumartesi günü Dikili'de batırılacak

İZMİR (AA) - Dikili ilçesinde, 18 metrelik Sahil Güvenlik botu, su altı canlılığın artırılması ve dalış turizminde kullanılmak üzere cumartesi günü törenle batırılacak.

Dikili Belediyesinin açıklamasına göre, denizciliğin, su altı dalışlarının sevdirilmesi ve yaygınlaştırılmasına hizmet sağlamak, kültür ve tabiat varlıklarının tanıtılmasına katkıda bulunmak amacıyla Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı envanterinde bulunan SGH-51 numaralı 18 metrelik Sahil Güvenlik botunun, Beylik Çeşmesi mevkisinin 30 metre açığında batırılması planlanıyor.

Batırılan botun, hem balıklar için bir yuva hem de su altı sporlarına meraklı yerli ve yabancı turistler için dalış noktası olması hedefleniyor.

İstanbul Taşkızak Tersane Komutanlığında imal edilip 1991 yılında hizmete giren SGH-51 numaralı bot, 25 yıl hizmet süresinin dolmasının ardından, 1 Temmuz 2015'te Dikili Kaymakamlığına hibe edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.