Sahil Güvenlik Komutanlığının Faaliyetleri

Sahil Güvenlik Komutanlığının Faaliyetleri
Ege Denizi'nde Sahil Güvenlik unsurlarınca bir haftada 423 yabancı uyruklu ile bir göçmen kaçakçısı yakalandı- Karada tespit edilen 82 yabancı uyruklu ile üç göçmen kaçakçısı Sahil Güvenlik, Jandarma ve Emniyet güçleriyle ortak yürütülen operasyonlarda gö

ANKARA (AA) - Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca, Ege Denizi'nde bir haftada 423 yabancı uyruklu ile bir göçmen kaçakçısı yakalandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları, Ege Denizi'nde düzensiz göçün önlenmesine yönelik çalışmalara devam ediyor.

Bu faaliyetler kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı kara ve deniz unsurları tarafından 19-26 Mayıs'ta Kuzey ve Güney Ege ile Çanakkale Grup Komutanlığının sorumluluk sahasındaki 10 olayda 423 yabancı uyruklu ile bir göçmen kaçakçısı gözaltına alındı.

Öte yandan, sahil güvenlik hava unsurları, jandarma ve emniyet ekiplerince, Çeşme ve Didim bölgesindeki dört olayda karada tespit edilen 82 yabancı uyruklu ile üç göçmen kaçakçısı yakalandı.

Düzensiz göçün engellenmesine yönelik faaliyetlerde bir arama kurtarma gemisi, 55 sahil güvenlik botu, 17 Sahil Güvenlik ve Emniyet Timi (SAGET), üç Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timi (DEGAK) ile 20 kontrol botundan oluşan yüzer unsurlar tarafından 2 bin 440 saat seyir yapıldı.

Faaliyetler kapsamında 24 helikopter ve 12 uçak, 100 saat uçuş gerçekleştirildi, 6 Mobil Radar Timi (MORAD) tarafından 340 saat görev icra edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.