Şahin, Akademik Kurul Toplantısı’na Katıldı

Şahin, Akademik Kurul Toplantısı’na Katıldı
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Akademik Kurul Toplantısı’nda, üniversitenin gündemine ilişkin öğretim üyelerine bilgi verdi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Erbaşı, Müdür Yardımcısı Okutman Ayşe Cabi ve öğretim üyeleri katıldı.
MYO Müdürü Doç. Dr. Erbaşı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 15 Temmuz’da kanlı bir darbe girişimine sahne olması nedeniyle yeni eğitim-öğretim yılını buruk yaşadıklarını ifade etti. 15 Temmuz’da vatan ve bayrak uğruna 241 kişinin canlarını korkusuzca feda ettiğini belirten Doç. Dr. Erbaşı, “Demokrasimize ve milli irademize karşı yapılmış olan bu tür saygısız girişimlerin cevabını hep birlikte vereceğiz. Devletimiz, milletimiz zaten veriyor. Biz akademisyenlere de çok ciddi görevler düşüyor. Öğrencilerimizi devlet aşkı, devlet bilinci ve millet bilinciyle buluşturacak nitelikte tavır, davranış ve söylemlerimizin olması gerekir. İnanıyorum ki tüm akademik yıllarımızda bunlara saygı gösterip, bunları uyguluyoruz ama bu yıl bunun üzerine tüm arkadaşlarımızın bir kez daha eğileceğine inanıyorum. Çünkü bizim görevimiz sadece eğitim vermek değil, aynı zamanda eğitip öğrettiğimiz öğrencilerin ahlaki birer abide haline gelmelerini sağlamaktır” diye konuştu.

“İdeallerimizin merkezinde ülkemiz, milletimiz bulunuyor”
Rektör Prof. Dr. Şahin, hedefleri, idealleri olan insanlar olarak hedeflerinin odağında ülke ve millete hizmet etmenin yer aldığını söyledi. İdealinin Türkiye’yi dünyanın önde gelen ülkeleri arasına ulaştırmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şahin, “Milletimizin bugüne göre daha fazla refah ve huzur içinde yaşayan milletler arasında yer almasını sağlamak istiyoruz. Bu çabayla hareket ediyoruz. Her rektörün hedefi, ideali vardır. Biz hedefimizi, idealimizi ülke ölçeğinde ve dünyayla rekabet edebilecek düzeyde belirledik. Bu çerçevede de çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İdeallerimizin merkezinde ülkemiz, milletimiz, devletimiz var. Bunun dışında başka bir hedef ve idealimiz yoktur. Biz rektörlük görevine talip olurken de hizmet amacıyla hareket ettik” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından bölüm başkanları, bölüm faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Dilek ve temenniler sonrası program sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.