Şahin: Teröristin anası da ağlamasın

Şahin: Teröristin anası da ağlamasın
Mehmet Ali Şahin, analar ağlamasın derken sadece şehit analarını kastetmiyoruz.Aynı zamanda teröristlerin anası da ağlamasın istiyoruz, dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin belediyenin düğün salonunda düzenlenen Eflani 5. Olağan Kongresi'nde konuştu.   

Türkiye'nin daha çok büyüyebileceğini ancak terör belasının bunu  yavaşlattığına dikkati çeken Şahin, 30 yıl mücadele edildiğini ancak sonlandırılamadığını söyledi. 
 
Şahin, şöyle devam etti: 
 
"Karşı taraftan ölenler de var, terörle mücadele ederken şehit olanlar  da. 'Kürt vatandaşların hakkını, hukukunu koruyoruz' diye hareket ediyor ya terör  örgütü. Yanlışlıkla, hatayla dağa çıkmış çocukları hayatını kaybediyor. Onlar da  tabii ki ne kadar da hatalı olsa evladıdır. Onlar da evlatları için yas tutuyor.  Biz 'analar ağlamasın' derken, sadece şehit analarını kastetmiyoruz. Aynı zamanda  'teröristlerin anası da ağlamasın', bunu kastediyoruz. Duygusal kopuşlar başladı  sevgili hemşehrilerim. 
 
 Bu terörle mücadelede en tehlikeli şey nedir biliyor musunuz? Kürt  olarak kendisini tanımlayan vatandaşlarımızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne  bağlılıkta kopuşlar başladı. Bu, çok tehlikeli. Bu, böyle devam edemez, etmemeli.  Türkiye, böylesine bir sorunu çözmelidir. Terör örgütü silah bırakmalıdır. O  terör örgütünün kışkırtmasıyla, kandırmasıyla dağa çıkan çocuklar bu ülkenin  vatandaşlarıdır aynı zamanda. Onların ellerinde silah dağda dolaşmasını  istemiyoruz. Okullarda tahsil görmelerini istiyoruz." 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde "Milli  Birlik ve Kardeşlik Projesi"ni başlattığını anımsatan Şahin, 1999'da da Bülent  Ecevit başbakanken, "Abdullah Öcalan'dan yararlanalım terörün sonlandırılması  için" diyerek çalışma başlatıldığını ancak başarılı olunamadığı anlattı. 
 
Başarısızlığı siyasi iradenin işin içinde olmamasıyla ilişkilendiren  Şahin, "AK Parti dönemine kadar Türkiye'de terörle mücadele asker, bürokratlara  havale edilmişti. Terörle mücadeleyi onlar yapacaktı, çözüm olacaksa onlar takip  edecekti. Siviller bu işin dışında kalmıştı. Dolayısıyla netice alınamadı. Şimdi  AK Parti iktidarında demokrasi güçlendi. Sivil irade, hükümet, Türkiye'nin her  sorununa sahip olmaya başladı. İşte Tayyip Erdoğan'ın başlattığı projenin sonucu.  Terör örgütünün elebaşısı 'artık silahlı mücadele dönemi bitmiştir, silahlı  unsurlar sınır dışına çıksın, artık bu ülkede kim ne söyleyecekse siyaset yoluyla  söylesin' diye. Yavaş yavaş Türkiye'de huzur ortamı oluşmaya başladı" ifadesini  kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.