Şahinler özgürlüğe kanat çırptı

Şahinler özgürlüğe kanat çırptı
Kamu kuruluşları, üniversiteler ve vatandaşlar tarafından Konya Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne getirilen 35 yaralı şahin, tedavi ve rehabilitasyonlarının ardından doğaya bırakıldı

Yaralı olarak bulunduktan sonra Konya'daki Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesine getirilen 35 yaralı şahin, tedavileri ve rehabilitasyon sürecinin ardından doğaya bırakıldı.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

Kamu kuruluşları, üniversiteler ve vatandaşlar tarafından bulunarak Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesine getirilen 80 şahinden 35'i tedavileri ve rehabilitasyon çalışmalarının ardından doğaya bırakıldı. Hayvanat bahçesi çalışanları önce şahinlerin bulunduğu kafesin üstü kısmını açarak uçmaları için ortam oluşturdu. Daha sonra şahinler birer birer kafesten uçarak özgür ortamlarına kanat çırptı. İki gün açık kalacak olan kafeste tedavileri tamamlanan şahinlerinin tamamı uçmuş olacak.

Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Ali Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, burada yaralı, güçten düşmüş yavru hayvanları tedavi ederek, rehabilitasyonlarının ardından doğaya bıraktıklarını söyledi.

Kamu kuruluşları, üniversiteler ve vatandaşlardan 80 kadar yaralı şahin getirildiğini belirten Can, şöyle konuştu:

"Hayvanat bahçemize getirilen yaralı, güçten düşmüş, yavru hayvanlar burada tedavi ve rehabilite edilmekte. Doğaya uyumlarına katkı sağlamaları için rehabilitesi biten hayvanlar kendi yaşamını devam ettirecek gücü elde etmişse doğaya salınmaktadır.  Bu sene de şahin salıyoruz.  Elimizde yaklaşık 80 adet şahit var. Bunun 35 kadarının rehabilitesi bitti. Alanın üzerini açık bırakacağız. İki gün içinde rehabilitesi bitenler çıkmış olacak. Diğerleri ise uçamadığı için tedavileri ve rehabiliteleri tamamlanana kadar burada kalacaklar. Geçmiş senelerde pelikan, leylek ve şahin salmıştık. Elimizde 10 kadar leyleğimiz var."

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman da başta milli parklar olmak üzere kurum çalışanlarının görev yaptığı alanlarda buldukları yaralı hayvanları Konya'ya getirdiklerini ve bunların Karatay Hayvanat Bahçesinde tedavi edildiğini söyledi.

Kocaman, "Kanadı, ayakları kırılan veya başka şekilde yaralanan hayvanları  Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne getirip tedavisini yaptırdıktan sonra rehabilitasyon ve doğal yaşama alışması için bir müddet korunuyor. Şahin, kartal gibi yaban hayvanlarının tedavileri tamamlandıktan sonra doğaya salınması gerekiyor. Bugün burada doğaya salınma işi gerçekleştirildi. Uçabilecek ve hayatını  doğal ortamda idame ettirebilecek olanlar bırakıldılar. Diğerlerinin tedavisi devam ediyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.