Sahiplendiği "Limon" Ve "Zeytin"i Makamında Besliyor

Sahiplendiği "Limon" Ve "Zeytin"i Makamında Besliyor
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde sahiplendiği 2 sokak kedisini 2 yıldır makamında besleyen Belediye Başkanı Gençer, hayvanseverlerce takdirle karşılanıyor- Başkan Gençer: - "Başlangıçta personel ve makama gelen konuklar Limon ve Zeytin’i yadırgadı ama zaman

BALIKESİR (AA) - Balıkesir’in Ayvalık ilçe Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 2 yıl önce sahiplenerek Zeytin ile Limon adını verdiği sokak kedilerini makamında besliyor.

İtinayla 2 yıldır besleyip büyüttüğü 2 sokak kedisi, Gençer'i makamında bir an olsun yalnız bırakmıyor. Hayvan sevgisiyle örnek olan Gençer’in görevde olduğu 3 yılı aşkın süredir sokak hayvanlarının sahiplenilmesinin özendirilmesi konusundaki çalışmalar hayvanseverler tarafından takdirle karşılanıyor.

Başkan Gençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahiplendiği Limon ve Zeytin adını verdiği sokak kedilerini makamında sevip okşarken stresinin bir anda sona erdiğini söyledi.

Yaz aylarında Ayvalık’a gelen bazı yazlıkçıların beraberinde getirdiği sokak hayvanlarını tatil sona erdiğinde kaderlerine terk edip gitmesinden üzüntü duyduğunu dile getiren Gençer, bunun son derece yanlış bir davranış olduğunun altını çizdi.

Gençer, Zeytin’in "ağırbaşlı" olması nedeniyle insanlardan biraz uzak kaldığını, Limon’un ise son derece cana yakın olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Limon hiç yanımdan ayrılmaz. Başlangıçta personel ve makama gelen konuklar Limon ve Zeytin’i yadırgadı ama zamanla bu yersiz korkular yerini hayvan sevgisine bıraktı. Personel de alıştı artık bu sevimli dostlarımıza. Hatta personelimizden bazılarının evlerinde sokak hayvanlarını beslemeye başladıklarını memnuniyetle duyuyorum. Bu da beni son derece mutlu ediyor."

Gününün büyük kısmını Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in çalışma masası çevresinde ve makam koltuğunda geçiren Limon ve Zeytin belediyenin adeta maskotu oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.