Sahne millilerimizin

Sahne millilerimizin
Ay-yıldızlı ekip, Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki ilk maçını bugün Hırvatistan ile yapacak. Başkent Paris'teki Parc des Princes'te saat 16.00'da başlayacak maçı İsveçli hakem Eriksson yönetecek

A Milli Futbol Takımı, 15. Avrupa Şampiyonası'ndaki (EURO 2016) ilk maçında bugün Hırvatistan ile karşılaşacak. Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada D Grubu'nda yer alan Türkiye, organizasyondaki ilk sınavını Hırvatistan karşısında verecek. Başkent Paris'teki Parc des Princes'te yapılacak maç, TSİ 16.00'da başlayacak. Ay-yıldızlı ekip, dördüncü kez mücadele edeceği Avrupa Şampiyonası'nın ilk maçında Hırvatistan'ı yenerek, hem turnuvaya galibiyetle başlamayı hem de grupta önemli bir avantaj elde etmeyi hedefliyor.

TÜRKİYE'NİN FORMU DİKKATİ ÇEKİYOR

Ay-yıldızlı ekip, EURO 2016 öncesindeki formuyla dikkati çekiyor. Kötü başladığı EURO 2016 Elemeleri'nde en iyi grup üçüncüsü olarak final biletini alan Türkiye, oynadığı son 16 maçtan sadece birini yitirdi. Brezilya karşısında 12 Kasım 2014'te İstanbul'daki özel maçta 4-0 mağlup olan milliler, bu müsabakanın ardından yaptığı 16 maçın, biri hükmen olmak üzere 13'ünü kazandı, 2'sinde berabere kaldı, sadece İngiltere'ye yenildi. Yedisi resmi, 9'u özel son 16 maçında, 3'ü hükmen galibiyetten doğan 30 gol atan milliler, kalesinde ise sadece 9 gol gördü. Sekizi yurt içinde, 8'i deplasmanda son 16 karşılaşmanın tamamında (hükmen 3-0 tescil edilen Yunanistan maçı dahil) gol atan Türkiye, 8 maçta kalesini gole kapattı, kalan 8 müsabakadan ise birinde 2, 7'sinde birer gol yedi.

SON 10 MAÇTA 9 GALİBİYET

Milliler, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde oynadığı son 10 maçtan biri hükmen olmak üzere 9'unu kazandı, sadece birini yitirdi. Ay-yıldızlı ekip, 3'ü resmi, 7'si özel söz konusu maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 18 gol atıp, kalesinde 5 gol gördü. 

7. RANDEVU

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2016) D Grubu'ndaki ilk maçında bugün rakibi Hırvatistan ile 7. kez karşı karşıya gelecek. Türkiye, 4'ü resmi, 2'si özel geride kalan 6 maçtan 2'sini kaybederken, 4'ünde berabere kaldı, rakibi karşısında penaltılar hariç galibiyet elde edemedi. Üçü tarafsız sahada, ikisi Zagreb, biri İstanbul'daki müsabakalarda Hırvatistan 8, Türkiye 4 gol buldu.

“YİNE TARİH YAZACAĞIZ”

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, e motive edici bir konuşma gerçekleştirdi. Deneyimli hoca, “Hepinizden çok memnunum. Bu işi başaracağız. Gidebileceğimiz yere karar gideceğiz. Her biriniz elinizden gelenin fazlasını yapacaksınız. Helal olsun dedirteceksiniz. Gücünüzü ve yeteceğinizi sergileyeceksiniz. Herkese ‘İşte Türk futbolcuları böyle yetenekli’ dedirteceksiniz. Biz bunları yaptıktan sonra başarı zaten kendiliğinden gelir. Sizlerle hep gurur duydum. Bu gururu yaşamaya hep devam edeceğiz. Hep büyük düşündük. Yine büyük düşünüyoruz. Yine tarih yazacağız” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.