Sözde demokrat, iki yüzlü Avrupa'nın terörü destekleyen gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıktı

Sözde demokrat, iki yüzlü Avrupa'nın terörü destekleyen gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıktı
İşgalci terör devleti İsrail'in Gazze'deki katlimına koşulsuz destek veren Avrupa'da, futbol takımları İsrail ordusunun saldırıları altındaki Filistin'e sosyal medya üzerinden destek veren futbolcuları kadro dışı bırakıyor.

İşgalci terör devleti İsrail'in Gazze'deki katlimına koşulsuz destek verip silah gönderme teklif eden İsrail'e giderek "Biz daha çok dostunuz" sırasına geçen AB ülkelerinin iki yüzlülüğü ve sözde dmokrasi numarsı bir kez daha ortaya çıktı.

Başta Filistin lehine gösteri bile yapmanın yasaklandığı Fransa ile İsrail'i devlet başkanı düzeyinde ziyaret eden Almanya olmak üzere Avrupa'daki futbol takımları, İsrail ordusunun saldırıları altındaki Filistin'e sosyal medya üzerinden destek veren futbolcuları kadro dışı bırakıyor.

f8tnpflxwaan2h.jpg

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Mainz 05 de Filistin'e destek veren sosyal medya paylaşımı nedeniyle futbolcusu Anwar El Ghazi'yi dün kadro dışı bıraktığını duyurmuştu. Mainz 05, kadro dışı kararı sonrası El Ghazi'nin sözleşmesini feshetti.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekili Johannes Steiger, Filistin'e destek paylaşımı yapan Almanya ekibi Bayern Münih'in Faslı futbolcusu Noussair Mazraoui'nin hem kulüple ilişiğinin kesilmesini hem de sınır dışı edilmesini istedi. BILD gazetesi, ''terör desteği yapıyor'' manşeti attı.

benzema.jpg

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Filistin mesajı paylaşan Fransız milli futbolcu Karim Benzema için ''teröristler ile ilişki içinde'' açıklaması yaptı.

Fransa 1. Futbol Ligi (Ligue 1) takımı Nice, sosyal medyadan Filistin'e destek mesajı paylaşan Cezayirli futbolcusu Youcef Atal'ın kadro dışı bırakıldığını açıkladı.

Atal, sosyal medya hesabından Yahudilerin hedef alındığı, başka birisinin konuşma yaptığı bir video paylaşmış, bu paylaşım Fransa'da tepki görmüştü. Nice, daha sonra paylaşımını silmesine rağmen futbolcuyu kadro dışı bırakma kararı aldı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.