Sahte içki davası

Sahte içki davası
Sahte içki satarak bir kişinin ölüme neden olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı

KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz'da, sahte içki satarak bir kişinin ölüme neden olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya hayatını kaybeden Yaşar Demirdiş'in oğlu Taner Demirdiş ile tutuksuz yargılanan sanık Razihan Öztürk ve avukatı katıldı.

Sanık Öztürk, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini, sattığı tüm alkol ürünlerinin bandrollü olduğunu, kaçak ya da sahte içki satmadığını ileri sürdü.

Öztürk, mahkeme başkanının, evinde kaçak içki yakalandığına ilişkin uyarısı üzerine, "Evimin bodrumunda bulunan içkiler babamındır. Yaklaşık 8 ya da 9 yıl önce kendisi içmek için şarap yaptı. Ancak bu içkiyi satmadım. Dükkanımdaki bütün içkiler bandrollüdür. Ölen kişinin zehirlenmesine yol açan içkiyi ben satmadım." dedi.

Taner Demirdiş de babasının hayatını kaybetmeden bir gün önce Öztürk'ten aldığı içkiden zehirlendiğini iddia etti.

Babasının önce kör olduğunu sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini anlatan Demirdiş, şöyle konuştu:

"Olay günü amcamla babam eve geldi. Amcam kardeşime 10 lira vererek içki alması için bakkala gönderdi. Kardeşim elinde pet şişeyle eve geldi. Amcam ve babam o içkiyi içmeye başladı, babam daha çok içti. Ertesi gün babam uyandığında görmediğini söyledi. Lüleburgaz Devlet Hastanesine götürdük. İçinde çok az içki bulunan pet şişeyi de doktora götürmüştüm. Babamın içkiden zehirlendiğinin tespit edilmesinin ardından Çorlu'ya sevk ettiler. Daha sonra babam hayatını kaybetti."

Savunmaların ardından mahkeme başkanı olayla ilgili tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliğin giderilmesi amacıyla sanığın tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.