Said Nursi'nin Vefatının 57. Yılı

Said Nursi'nin Vefatının 57. Yılı
Hayrat Vakfı Afrika Sorumlusu Kaya:- "Risale-i Nur hareketi olan bizler, FETÖ'den her daim uzak durduk"- "Gerçek yüzleri zaten 17-25 Aralık'ta gün yüzüne çıkmıştı. 15 Temmuz günüyse eli kanlı olduklarını apaçık ortaya koydular"- "Rabbimizden temennimiz, F

HARTUM (AA) - Hayrat Vakfı'nca, Sudan'da "Bediüzzaman Said Nursi'nin İslami Düşünceye Hizmeti" konferansı düzenlendi.

Said Nursi'nin vefatının 57'inci yılı dolayısıyla Hartum'daki Afrika Üniversitesi'nde gerçekleştirilen programa, Hayrat Vakfı Afrika Sorumlusu İsmail Kaya, Sudan Kur'an-ı Kerim Üniversitesi Türkoloji Bölüm Başkanı Ahmed Fadlallah Uhaymir, Sudan Nileyn Üniversitesi öğretim üyesi Hasan Avada Kushkus ve Afrika Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Muhammed Osman Abdullah katıldı.

Uhaymir, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle bir süredir Türkiye'de olduğunu belirterek, "Bediüzzaman'ın eserlerini kaleme aldığı yerleri gördüm. Çok istifade ettim. Türkiye devletine ve bu hakikati buralarda anlatanlara şükran borçluyum çünkü Afrika'nın bu hakikatlere ihtiyacı var." dedi.

Vakfın Afrika Sorumlusu Kaya da AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1997 yılından bu yana Sudan'da çalışma yürüttüklerini söyledi. Kaya, "Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Türkiye için yaptıkları ortada. Bunu bilen iç ve dış mihraklar Risale-i Nur hareketini içten yıkmak istedi. Başaramadıklarını görünce, Bediüzzaman'ın adını kullandılar. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) de bu işin piyonu oldu." diye konuştu.

Hayrat Vakfının tarihi boyunca FETÖ'yle aynı fotoğraf karesine dahi girmediğini dile getiren Kaya, "Risale-i Nur hareketi olan bizler, FETÖ'den her daim uzak durduk. Gerçek yüzleri zaten 17-25 Aralık'ta gün yüzüne çıkmıştı. 15 Temmuz günüyse eli kanlı olduklarını apaçık ortaya koydular. Çok şükür Allah onlara fırsat vermedi. Rabbimizden temennimiz, FETÖ ve üst akıllarıyla mücadele eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a güç versin." ifadesini kullandı.

Konferansta ayrıca vakıf bünyesinde eğitim gören, 15 ülkeden 270 kişiye sertifika verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.