''Şair ruhun ressamıdır''

''Şair ruhun ressamıdır''
 Editör
Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen her hafta farklı bir konu başlığı altında Selçukya Şiir Akşamlarının gündemi “Şairlerin Yüreğinin Sesi ve onların gönüllerindeki gündem” olarak belirtildi.

Selçukya Şiir Akşamlarının gündemi “Şairlerin Yüreğinin Sesi ve onların gönüllerindeki gündem” olarak belirtildi.
Temad Konferans salonunda her Pazartesi günü geleneksel olarak düzenlenen Selçukya Şiir Akşamları'nın gündemi “Şairlerin Yüreğinin Sesi ve onların gönüllerindeki gündem” olarak belirtildi.
Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat'ın açılış konuşması ile “Şairlerin Yüreğinin sesi ve onların gönüllerindeki gündem” olarak belirtildi.

672383bd-416b-43ac-9a93-7c6ff242ec59.jpg

Konuşmasına bir düşünürün “Şair, ruhun ressamıdır.” diye başlayan Başkan Şeref “Şairlerimizin çizdiği renkli tabloları, topluma yansıtmaya devam edeceğiz. Çünkü sanat, ruhun beslenmesi, kişiliğin sağlıklı gelişmesi için en büyük ihtiyaçlardan birisi. Şiir musiki ile buluştuğunda ise bambaşka lezzetler ortaya çıkıyor. Türkülerimiz, ağıtlarımız, marşlarımız, destanlarımız ile bin yıllardır, ruhlar şifa buluyor ve kültürümüz çağlara yayılıyor” dedi.

bb887d2c-6f32-46a0-8a8c-d5368d66335f.jpg

Program Selçukya şairleri Hasan Ukdem, Ahmet Üresin, Kamil Baysal, Mustafa Remzi Samancı, Saadet Kaya Vural, Nurhan Çeribaşı, Şerife Bozoğlan, Sevil Köse, Münibe Tuncer, Cemal Çalışkan, Mustafa Şen, Ömer Kılıç, Hüseyin Azizoğlu, Ramazan Sağdıç, Ahmet İnci, Hasan Karaca, Nesrin Erkan Sabuncu, Sevilay Tek fidan, Cengiz Çelik, Kazım Öztürk, Tayyar Yıldırım, Yakup Çak ve Devriş Ahmet Şahin’in güne özel okumuş olduğu şiirlerin akabinde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.