Şair, Yazar Nuri Pakdil: Halkımız Artık Uyanmıştır

Şair, Yazar Nuri Pakdil: Halkımız Artık Uyanmıştır
Şair, yazar Nuri Pakdil, "Halkımız artık uyanmıştır, oynanan oyunların ayırdına varmıştır. Kumpaslara, manipülasyonlara, takiyelere inanmayacak kadar bilinçli ve kararlıdır." dedi

 Şair-yazar Nuri Pakdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın silahlı ve vahşi bir darbeyi önlediğini belirterek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yöneticilerin soğukkanlı tutumlarını kutladı.

Darbe girişiminin yaşandığı gece sosyal medyadan "İnsanımı sonuna kadar savunacağım. Özgürlüğümü sonuna kadar savunacağım. İnsanlar, yanınızdayım! Yüreğimizi ortaya koyma zamanıdır!" paylaşımında bulunduğunu hatırlatan Pakdil, "Meşru yönetime, dolayısıyla Türkiye’ye karşı yapılmaya çalışılan darbe ve darbecileri lanetliyor, kınıyor, ayıplıyorum. Büyük bir direniş gösteren sivil halkımızın yanındayım ve bu direnişi sonuna kadar destekliyorum." diye konuştu.

"Tankların karşısında dimdik durabilmek öyle kolay ve azımsanacak bir şey değildir"
Pakdil, Türkiye'de yapılan bütün darbelerin cuma günleri yapıldığına dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"27 Mayıs, 28 Şubat, 12 Mart darbeleri, hepsi cuma günü olmuştur. Halkın 'mübarek gün' duygusunu istismar etmek için böyle yapıyor olabilirler diye düşünüyorum. Halkımız, geçmiş darbelere karşı da tepkiyi bir şekilde vermiştir ama canını ortaya koyarak verdiği böyle fiili bir tepkiyi ben ilk kez görüyorum. Halkımla gurur duydum, canını ortaya koyarak silahların, kurşunların, tankların karşısında dimdik durabilmek öyle kolay ve azımsanacak bir şey değildir."

"Darbecilerin, başarılı olduğunda canlarımıza okuyacağına bile bile böyle bir darbeye karşı koymak yeryüzünün en onurlu eylemidir." görüşünü dile getiren Pakdil, "Darbeye karşı olduğumuzu ve karşı koyanların yanında olduğumuzu daha ilk dakikalarda ilan ettik. Korkakların yaptığı gibi, darbenin başarılı olup olmayacağının anlaşılmasını beklemedik." dedi.

"Halkımızdan paralelcilerin oyunlarına gelmemelerini istirham ediyorum"
Pakdil, tüm silahlı darbelere karşı, halkın seçtiği yönetimin yanında olmak gerektiğini savunduğunu dile getirerek, "Halkımız artık uyanmıştır, oynanan oyunların ayırdına varmıştır. Kumpaslara, manipülasyonlara, takiyelere inanmayacak kadar bilinçli ve kararlıdır. Bundan sonra da kimlerle diyalog kurduklarına, kendilerini kimlerin etki altına almaya çalıştığına dikkat etmelerini, paralelcilerin oyunlarına gelmemelerini istirham ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.