"Sakarya Bilim Yolculuğunda"

"Sakarya Bilim Yolculuğunda"
TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Sakarya'da düzenlenen bilim şenliğinde öğrenciler ürettikleri projeleri sergiledi

SAKARYA (AA) - TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Sakarya Bilim Yolculuğunda" konulu şenlikte, öğrenciler projelerini sergiledi.

Sakarya Üniversitesi, Serdivan Belediyesi, AFAD İl Müdürlüğü, Serdivan Fikir Sanat Akademisi ve Kent Konseyi Gençlik Meclisinin destek verdiği şenlik, Serdivan ilçesindeki Sakarya Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Şenlikte, eğlenceli bilimsel deneyler, bilim atölyeleri, film ve planetaryum gösterileri, zeka oyunları atölyesi, mühendislik atölyeleri, robotik ve astronomi faaliyetleri, afetten korunma yöntemleri gibi etkinlikler yer alıyor.

Şenliğin organizasyonunu üstlenen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ARGE ekibinin hazırladığı 6 ortaklı bir proje olduğunu söyledi.

Şenlik için TÜBİTAK'tan 63 bin lira destek aldıkları bilgisini aktaran Güvendi, "Okullarımızın yanı sıra üniversitenin farklı bölümlerinden katılımcılarımız var. Şenlikte AFAD, İl Sağlık Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğünün de bulunduğu 50 standımız bulunuyor. Robotik alanda çalışmaların yapıldığı standlarımız var. Bu çalışmayla en az 10 bin kişinin burayı ziyaret etmesini hedefliyoruz. Bu tür çalışmalar, Sakarya'da bilim merkezinin alt yapısını oluşturacak." diye konuştu.

Sakarya AFAD Müdürü Hüseyin Kaşkaş da kurum olarak bilimsel çalışmalara değer verdiklerini ve bu çalışmaları desteklediklerini anlattı.

Teknolojideki gelişmelere işaret eden Kaşkaş, "Bu anlamda bizim gerek arama kurtarma çalışmalarında, gerekse su üstü ve su altı aramalarda, gerekse afet öncesi risk azaltma çalışmalarında mutlaka teknolojiye ve bilime ihtiyacımız var." dedi.

Sakarya Endüstri Meslek Lisesi Elektronik öğretmeni Coşkun Odabaş da yaklaşık 10 yıldır robot projeleriyle uğraştıklarını, öğrencileriyle projeler yaptıklarını kaydetti.

Özel bir okulun 5. sınıf öğrencisi Serhan Salihoğlu da "Mucitler Akademisi" öğrencilerinden olduğunu ifade ederek, "4 yaşından beri robot yapmakla uğraşıyorum. Her zaman robot yapmanın hayalini kurdum. Şimdi hedeflerime yavaş yavaş ulaşmaya başladım. İlerde insansı robot yapmayı hedefliyorum." şeklinde konuştu.

Özellikle ilk ve ortaokul öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği şenlik yarın sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.