Sakarya'da engelli öğrencilerin darbedildiği iddiası

Sakarya'da engelli öğrencilerin darbedildiği iddiası
Sapanca ilçesindeki bir derneğe ait merkezde otistik öğrencilerin darbedilmesiyle ilgili yargılanan bir eğitmene 6 yıl 8 ay, diğer eğitmene ise 2,5 yıl hapis cezası verildi

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir derneğe ait merkezde otistik öğrencilerin darbedilmesiyle ilgili yargılanan bir eğitmen 6 yıl 8 ay, diğer eğitmen ise 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sapanca Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Sedat Ç. ile tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan Cihat U. ise duruşmaya gelmedi.

Sanık Sedat Ç'nin avukatı Ömer Onur Başmanav, müvekkilinin Bumin Yılmaz K'nin öğretmeni olmadığını, sistematik ve ani bir durumun da söz konusu olmadığını belirterek, "Yazılı savunmamızda atıfta bulunduğumuz Yargıtay kararında da görülecektir. Eşler arasında dahi bu durum eziyet suçunu oluşturmamaktadır. Ayrıca, diğer sanık ile müvekkilim, öğretmen arkadaşlardır, aynı yerde çalışmışlardır" dedi.

Diğer sanık Cihat U'nun farklı nedenlerle işten çıkarılmadığını, tazminatı verilerek ilişiğinin kesildiğini vurgulayan Başmanav, "İşten ayrılmasını müteakip söz konusu videoları paylaşmıştır. Dosyaya sunduğumuz fotoğraflarda, katılan taraf Ayşegül Öğmegül ve çocukları dernekten ayrılırken hatıra fotoğrafı çektirmişlerdir. İddia edildiği gibi geçmişe dönük problemler mevcut olsaydı, böyle bir fotoğraf çekimi olmazdı. Daha önce de yaptığımız tüm savunmaların tekrarıyla müvekkilimin beraatını talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneği vekili Murat Bolat ve avukat Gözde Bursa da sanıkların cezalandırılmalarını istedi.

Otizmli çocukların annesi Ayşegül Öğmegül ve mağdur Bumin Yılmaz K'nin avukatı Ahmet Özdin ise sağlıklı insanlara dahi yapılması kabul edilemeyecek eylemlerin yaşı büyük otistik çocuklara karşı gerçekleştirildiğini belirterek, "Mağdurların annesi İzmir'de profesör olarak ifa etmektedir. Hem annenin hem çocukların psikolojisi bozulmuştur. Aşağı hadden uzaklaşılarak ceza tesisini sanıklar hakkında talep ediyoruz" diye konuştu.

Otizm Dernekleri Federasyonu vekili Ceren Kalı da otizmli çocukların aldıkları eğitimin çok önemli olduğunu, bu tarz olaylarla eğitimlerinde gerileme yaşandığını dile getirerek, alt sınırdan ayrılmak suretiyle sanıkların eziyet suçundan cezalandırmalarını talep etti.

Sanık Sedat Ç. ise takdirin mahkemede olduğunu söyledi.

Hakim Büşra Çağla Bostancı, sanıklardan Cihat U'ya "özel hayatın gizliliğini ihlal", mağdurlar Bumin Yılmaz K. ve İbrahim G'ye karşı işlediği "eziyet" suçundan 6 yıl 8 ay, Sedat Ç'ye de Bumin Yılmaz K. hakkında "eziyet" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

- Olay

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneğine ait merkezde kalan otistik öğrencilerin darbedilmesine yönelik görüntülerin internette yayınlanmasının ardından 8 Temmuz 2014'te Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış, söz konusu soruşturma kapsamında görüntülerde otistik öğrencileri dövdükleri belirlenen eğitmenlerden Sedat Ç. ile Cihan U. gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Sedat Ç. tutuklanırken, diğer zanlı Cihat U, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.