Sakarya'da Eski Adliye Çalışanları Hakim Karşısına Çıktı

Sakarya'da Eski Adliye Çalışanları Hakim Karşısına Çıktı
"Anayasayı ihlal" ve "FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla dava açılan aralarında KHK ile ihraç edilen icra müdür yardımcısı, katip ve şoförün de bulunduğu 1'i tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla dava açılan 6 sanık hakim karşısına çıktı.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ihraç edilen tutuklu sanık eski icra müdür yardımcısı Musa Öztop, görevlerinden ihraç edilen tutuksuz sanıklar zabıt katibi Burak Okyar, Selçuk Aksu, Kerime Durmuş, şoför İsmail Hakkı Tekerci ile halen görevine devam eden Dudu Yiğit, avukatları ve yakınları katıldı.

Kimlik tespitlerinin yapılması ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamelerin özetinin okunmasının ardından sanıklar savunmalarını yaptı.

Tutuklu sanık Öztop, savunmasında imam hatip lisesi mezunu olduğunu, mutaassıp bir aileden geldiğini söyledi.

Sakarya'ya gelmeden önce 2011 ve 2012 yıllarında Konya'da görev yaparken arkadaşlarının daveti üzerine dini inancı gereği bu grubun sohbetlerine katıldığını belirten Öztop, "Suç unsuruyla karşılaşmadım. Sohbetlerde fıkhi mevzular konuşuluyordu. Fetullah Gülen'in kasetlerinin dinlendiğine rastlamadım." diye konuştu.

Sanık Öztop, "ByLock" programını indirmediğini ve kullanmadığını dile getirerek, "ByLock tespitine ilişkin bilgileri kabul etmiyorum. ByLock'la kiminle mesajlaştığım, ne zaman kullandığım tespit tutanağında yoktur." dedi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık Öztop, tahliyesini ve beraatını talep etti.

Tutuksuz sanık İsmail Hakkı Tekerci de savunmasında Bank Asya'daki hesabının açılış tarihini hatırlamadığını kaydetti.

Sanık Tekerci, hesabı 17-25 Aralık'tan 1 ya da 2 ay sonra kapattığını belirterek, "ByLock tespit edilen hattı ben kullanıyorum, bana aittir ama bu programı ne indirdim ne de kullandım. Bu yöndeki iddiaları kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tutuksuz sanık Dudu Yiğit de savunmasında iddianameyi okuduğunu, üzerine atılı suçlarla ilgili delil, belge ve eylemin belirtilmediğini söyledi.

Suçlamaları kabul etmeyen sanık Yiğit, "Halen Şanlıurfa Akçakale Adliyesinde zabıt katibi olarak görev yapıyorum. Beraatımı talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Diğer tutuksuz sanıklar da haklarındaki "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasını kabul etmediklerini belirterek, beraatlarını istedi.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanıklardan Burak Okyar ve Kerime Durmuş'un dosyadan tefrik edilmesini (ayrılmasını), diğer 4 sanığın "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan cezalandırılmasını, "anayasayı ihlal" suçundan ise beraatını talep etti.

Sanıklar ve avukatları, cumhuriyet savcısının mahkumiyet mütalaasına katılmadıklarını belirterek, esas savunmalarını hazırlamak için süre istedi.

Sanıklar Burak Okyar ve Kerime Durmuş'un dosyadan tefrik edilmesine, tutuklu sanık Musa Öztop'un bu halinin devamına, sanık ve avukatlara esas savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.