Sakarya'da "İran Ülke Paneli"

Sakarya'da "İran Ülke Paneli"
TİSİAD Genel Koordinatörü Kian: - "Türkiye ve İran el ele verdiğinde büyük bir potansiyeldir. Türkiye ve İran birbirine mecbur değil, birbirlerini bütünleyici ve tamamlayıcıdır"

SAKARYA (AA) - Türk İran Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TİSİAD) Genel Koordinatörü Hamid Kian, "Türkiye ve İran el ele verdiğinde büyük bir potansiyeldir. Türkiye ve İran birbirine mecbur değil, birbirlerini bütünleyici ve tamamlayıcıdır" dedi.

Kian, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında (SATSO) düzenlenen "İran Ülke Paneli"nde, Türkiye ve İran arasındaki işbirliğinin önemine değindi.

Türkiye'nin turizm alanında ciddi yol katettiğini dile getiren Kian, "Türkiye İranlıların, İran da Türklerin ülkesidir. Türkiye, İran'la işbirliği yapabilir. Türkiye, belli başlı konularda yolunu almış bir ülkedir. Turizm alanında Türkiye ciddi yol katetmiştir. Turizm konusunda büyük işbirliği imkanları var. Türkiye, İran turizmini pazarlayabilir. İran buna hazır. İran'da turizm için büyük bir pazar söz konusudur." diye konuştu.

Özellikle tekstil sektöründe işbirliğine gidilebileceğini anlatan Kian, şöyle konuştu:

"Ayrıca, İran yaklaşık 1,5 milyon adet binek otomobil üretiyor. Otomotiv konusunda İran'da çok iyi yan sanayi var. Türkiye'deki yedek parça sektörüyle ciddi ölçüde işbirliği yapılabilir. Keza mobilya sektöründe de işbirliği yapılabilir. Türkiye ve İran rakiptir ama farklı konularda rakip olabilir. Ekonomide Türkiye ve İran birbirleriyle rakip değildir. Türkiye ve İran el ele verdiğinde büyük bir potansiyeldir. Türkiye ve İran birbirine mecbur değil, birbirlerini bütünleyici ve tamamlayıcıdır. Birbirine komşudur."

Ekonomi Bakanlığı Ülke Masaları İran Masası Uzmanı Oğuzhan Kökosmanlı da İran'a bundan sonra hiç ambargo uygulanmamasını temenni ettiklerini belirterek, bu ülkede yatırım yapılabilecek sektörlere ilişkin bilgi verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.