Sakarya'da İşçileri Taşıyan Traktörün Devrilmesi

Sakarya'da İşçileri Taşıyan Traktörün Devrilmesi
Kazada ölenlerin yakını Çur:- "Kazada genç yaşta ölenler de vardı. Onlar memlekette ortaokulda okuyorlardı. İşçiler fakirdi, para kazanmak için gelmişlerdi, tatile gelmemişlerdi. İhtiyaçları olduğu için gelmişlerdi"

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Hendek ilçesinde fındık işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu 7 kişi öldüğü, 9 kişi yaralandığı kazada hayatlarını kaybedenlerin kaldığı inşaat halindeki binada yas var.

Tuğlaları örülmüş ancak kapı ve pencereleri bulunmayan tek katlı inşaat halindeki binada kalan mevsimlik işçilerden ve kazada ölenlerin yakını Yaşar Çur (17), AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevsimlik tarım işçisi olarak Mardin Kızıltepe'den ekip halinde geldiklerini söyledi.

Her fındık sezonunda buraya geldiklerini anlatan Çur, kazaya ilişkin, "Bu sabah işçiler toparlanmış, traktöre binmişti. Traktörün şoförü bir yere çarpmış, traktör devrilmiş. Kaza ölenler halamdı, amcamdı, yeğenlerimdi." diye konuştu.

Kazada hayatını kaybedenler arasında genç yaştaki yeğenlerinin de olduğunu anlatan Çur, "Onlar memlekette ortaokulda okuyorlardı. İşçiler fakirdi, para kazanmak için gelmişlerdi, tatile gelmemişlerdi. İhtiyaçları olduğu için gelmişlerdi. Ölülerimiz var, ağlamaktan gözlerimiz şişti. Ne diyeceğimizi bilmiyoruz, şoktayız." ifadelerini kullandı.

Çur, yaklaşık 20 kişinin kaldığı konaklama alanındaki eşyalarını toparladıklarını ve Mardin'e döneceklerini sözlerine ekledi.

Sakarya'nın Hendek ilçesine bağlı Çamlıca beldesi Köseköy Mahallesi Taşoluk Sokak'ta, tarım işçilerini taşıyan traktörün yol kenarındaki dere yatağına devrilmesi sonucu 5'i kadın ve çocuk, 7 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.