Sakarya'da Sağanak

Sakarya'da Sağanak
Kentte etkili olan sağanak nedeniyle Kaynarca ve Ferizli ilçelerinde tarım arazileri su altında kaldı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da etkili olan sağanak nedeniyle Kaynarca ve Ferizli ilçelerinde bazı tarım arazileri su altında kaldı. 

Alınan bilgiye göre, kentte dün gece etkisini artıran sağanak, Kaynarca ilçesindeki Roçkan ve Seyran derelerinin taşmasına neden oldu. 

Aşırı yağış nedeniyle Karasu-Kaynarca karayolundaki Büyükyanık Köprüsü bir süre trafiğe kapandı. Ortaköy, Birlik, Büyükyanık ve Uzakkışla köylerindeki tarım arazileri su altında kaldı.  

Kaynarca Kaymakamı Kemal Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün geceden beri etkili olan sağanak nedeniyle bazı tarım arazilerinin sular altında kaldığını söyledi. 

"Çok şükür ilçemizde can kaybı yok" diyen Şahin, "Sabah saatlerinde Roçkan Deresi'nin taştığı Büyükyanık köyüne gittim. İncelemelerde bulunduktan sonra can kaybı yaşanmaması için geçiş yerlerindeki köprülerde önlem aldık. Dere yataklarına yapılmış birkaç eve su girmesinin dışında sıkıntılı durum yok, yapılan herhangi bir başvuru da yok" şeklinde konuştu. 

Sağanak nedeniyle Karasu ilçesine bağlı Hürriyet köyündeki Kancalar ve Konacık mahallelerindeki tarım arazileri de sular altında kaldı. 

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanak nedeniyle tarım arazilerinin büyük zarar gördüğünü söyledi. 

Sakarya Nehri'nin geçtiği bölge ve alçak yerlerin su altında kaldığını belirten İspirioğlu, "Su altında kalan tarım arazileri tahminimizce 10 bin dönüm civarında. Ekiplerimiz, iş makineleriyle devamlı kanalları açmaya çalışıyor. Vatandaşlarımızın daha fazla zarar görmemesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.