Sakin kentin 'huzurlu ve rahat yaşam' projeleri

Sakin kentin 'huzurlu ve rahat yaşam' projeleri
Dünyadaki "sakin şehirler" arasına kabul edilen Erzurum'un Uzundere ilçesinde kaymakamlıkça hayata geçirilen sosyal sorumluluk projeleriyle, vatandaşlara rahat ve huzurlu yaşam sunulmaya çalışılıyor

ERZURUM (AA) - İtalya'daki Cittaslow İcra Kurulu Toplantısı'nda "sakin şehir" ağına kabul edilen Erzurum'un Uzundere ilçesinde, kaymakamlıkça vatandaşlara rahat ve huzurlu yaşam sunmak amacıyla çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yürütülüyor.

"Sakin şehir (cittaslow)" Uzundere'de, kaymakamlık tarafından hayata geçirilen projeler dikkati çekiyor.

"Hoş Geldin Bebek" projesiyle aileleri en mutlu günlerinde yalnız bırakmayan kaymakamlık, "Yalnız Değilsiniz" projesi kapsamında oluşturduğu ekiple, engelli, yaşlı ve kimsesiz vatandaşların evlerinde gündelik ihtiyaçlarını karşılıyor.

"Hanım Kültür, Eğitim ve Dinlenme Merkezi" projesiyle de kırsal mahallelerden pazara mal getirmek, resmi işlerini halletmek için ilçe merkezine gelen kadınlara, beklemeleri gereken sürelerde güzel vakit geçirebilecekleri mekan sağlanıyor.

"Halkın ihtiyaçlarını gözettik"
Kaymakam Hacı Arslan Uzan, AA muhabirine, Uzundere'nin, Doğu Anadolu Bölgesi'nin parlayan incisi olduğunu söyledi.

Uzan, çok önem verdikleri "sakin şehir" konseptine uygun olarak halkın ihtiyaçlarını gözeten çeşitli projeleri uygulamaya koyduklarını bildirdi.

Bunlardan ilkinin "Hanım Kültür, Eğitim ve Dinlenme Merkezi" olduğunu ifade eden Uzan, kırsaldan gelen kadınların, beklemeleri gereken zamanlarda, erkekler gibi gidebilecekleri kahvehane veya benzeri yerler olmadığı için zoruluk yaşadığını vurguladı.

Uzan, bu ihtiyaçtan yola çıkılarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bütçesinden sağlanan destekle hayata geçirilen projede, ilçe merkezine geldikleri dönemde kadınların güzel vakit geçirebileceği mekan oluşturulduğunu anlattı.

Vatandaşlar projelerden memnun
İlçe halkı ise hayata geçirilen projelerden büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi.

"Yalnız Değilsiniz Projesi"nden yararlanan Fatma Çuhadar, eşinin felç nedeniyle 30 yıldır yatalak olduğunu dile getirdi.

Evde eşiyle yaşadıklarını belirten Çuhadar, "Yaşlandım, artık ev işlerini yapamıyorum. Sağ olsun kaymakamlığın belirlediği kızlarımız gelip, evimizi baştan sona temizliyor, bulaşıklarımızı da yıkıyor. Burada kimsem yoktu. Devletimizin şefkat eliyle şimdi 3 kızım oldu. Allah devletimizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.