Saldırı Altındaki Hamalı Aileler İdlib'e Sığınıyor

Saldırı Altındaki Hamalı Aileler İdlib'e Sığınıyor
Suriye'de son bir aydır yoğun hava saldırılarına maruz kalan Hama ili sakini binlerce sivil İdlib'e göç ediyor - İdlib'deki sığınmacı kampı sorumlularından Ebu Diyab:- "Son günlerde Rusya ve Esed rejiminin yoğun hava saldırılarına maruz kalan Hama kırsal

İDLİB (AA) - BURAK KARACAOĞLU - Suriye’nin Hama ilinde süren hava saldırılarından kaçan binlerce aile, askeri muhaliflerin kontrolündeki İdlib iline sığınıyor.

Ülkenin orta kesimlerinde yer alan Hama ilinin kuzey kırsalındaki Hamra beldesi ile Suruj, Rebde, Arafa, Zaabe, Açan ve Sükeyk köylerine süren hava saldırılarından kaçan binlerce aile İdlib'e göçüyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hamalı aileler, son 1 ayda yoğunlaşan saldırılardan, Türkiye sınırındaki İdlib ilini daha güvenli buldukları için buraya sığınıyor.

İdlib'in güneyindeki köylere göç eden ailelerin bir kısmı da Hatay'ın Reyhanlı ilçesi karşısında bulunan Atme ve Kerame köylerindeki kamplara geldi.

İdlib'in güneyindeki Sincar beldesinin kamp genel sorumlusu Vasil Ebu Diyab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Son günlerde Rusya ve Esed rejiminin yoğun hava saldırılarına maruz kalan Hama kırsalından yaklaşık 6 bin 500 aile göç etti." dedi.

Göç eden sivillerin durumunun kötü oluğunu vurgulayan Diyab, "Yanlarına birkaç parça eşya alıp evlerini terk ediyorlar. Çadır, battaniye, çocuk maması, ekmek ve gıda malzemesine ihtiyaçları var. Yardım kurumlarından acilen bölgeye yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Hama’daki evinden göç eden Zekeriye Fadi, "Hava saldırıları başlar başlamaz ailem ile araca binip kaçmayı düşündük ama araca binemeden hava saldırısına maruz kaldık. Aracımız yok edildi. Başka bir araçla kaçıp canımızı kurtardık." ifadelerini kullandı.

Kendi imkanlarıyla eski bez parçalarından yaptığı derme çatma çadırda kalan Fadi, "Çocuklarımdan birinin ayakları kesilmişti. Şu an tedavi olması gerek. Hayatta kalabilmek için evimizi terk edip kaçmak zorunda kaldık." diye konuştu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.