Salep nasıl yapılır? İşte evde salep tarifi

Salep nasıl yapılır? İşte evde salep tarifi
 Muhabir
Soğuk havalarda içinizi ısıtacak lezzet: işte ev yapımı salep tarifi!

Salep tarifi özellikle soğuk havalarda pek çok insan tarafından gündeme geliyor. Çünkü sıcak sıcak tüketilebilen bu içecek, damaklarda enfes lezzet bırakıyor . Bu sebeple pek çok kişi için tercih nedeni olabiliyor. Diğer yandan ev yapımı salep tarifi birkaç malzeme ile kolayca hazırlanabilir.

Salep, genellikle sıcak içeceklerde kullanılan bir gelenektir ve özellikle kış aylarında popülerdir. Salep, orkide familyasına ait Orchis cinsinden bitkilerin yumrularından elde edilen bir tozdan yapılır. İşte basit bir salep tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz salep
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Sütü bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Süt kaynamamalı, sadece ısınmalıdır.
  2. Isınan süte toz salepi ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.
  3. Toz şekerini ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  4. Salep karışımını koyu bir kıvama gelene kadar karıştırın. Koyu bir içecek elde etmek için arzu ettiğiniz kıvama gelince ocaktan alın.
  5. İsteğe bağlı olarak üzerine bir tutam tarçın ekleyebilirsiniz.
  6. Salebi fincana veya kupaya dökün ve sıcak servis yapın.

tz7pl-1638448524-9336.webp

Salep, özellikle Türkiye'de yaygın olarak bulunabilir, ancak bazı bölgelerde doğada yetişen orkide türleri nedeniyle çeşitli endişeler nedeniyle tüketimi sınırlı olabilir. Satın aldığınız salebin doğal ve güvenli olduğundan emin olun. Ayrıca, bitki türlerinin korunması açısından orkide toplamak yasaktır. Eğer salep bulamıyorsanız, başka sıcak içecek tariflerini deneyebilirsiniz.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.