Salonda "Fair Play" Kazandı

Salonda "Fair Play" Kazandı
- Gelişim Koleji Basketbol Takımı, saati değiştirilen liselerarası maça geç kalan Antalya Nesibe Aydın Koleji'nin salona gelmesini bekleyerek fair play örneği gösterdi- Gelişim Koleji Genel Menajeri Yazlar:- "Biz bir eğitim kurumunu temsil ediyoruz, attığ


İZMİR (AA) - Gelişim Koleji Basketbol Takımı, saati değiştirilen liselerarası maça geç kalan Antalya Nesibe Aydın Koleji'nin salona gelmesini bekleyerek fair play örneği gösterdi.

Gelişim Koleji'nin, Antalya Nesibe Aydın Koleji ile Gelişim Koleji Spor Salonu'nda oynayacağı Erkekler Liselerarası Bölgesel Deplasmanlı Lig yarı final maçının saati, aynı salonda Türkiye Basketbol Ligi'ndeki Gelişim Koleji-Düzce Belediyespor müsabakası nedeniyle 1 hafta önce saat 13.00'ten 10.00'a alındı.

Okul Sporları Federasyonu tarafından ilan edilen saat değişikliğini fark etmeyen Antalya temsilcisi, maç 13.00'te oynanacakmış gibi İzmir'e hareket etti.

Saat 10.00'a yaklaşırken Gelişim Koleji'nin sahaya çıkıp rakibini beklemeye başlamasıyla durum fark edildi. Antalya Nesibe Aydın Koleji'nin en erken saat 12.00'de salonda olabileceğinin bildirilmesine rağmen Gelişim Koleji, Okul Sporları Federasyonu ile yapılan telefon görüşmeleri sonunda "hükmen galibiyet" seçeneğini düşünmedi ve rakibini bekledi. Gelişim Koleji, daha sonra oynanan maçtan 59-45 galip ayrıldı.

Gelişim Koleji Genel Menajeri Namık Yazlar, yaptığı açıklamada, sporun ruhuna uygun hareket ettiklerini belirterek, "Biz bir eğitim kurumunu temsil ediyoruz. Attığımız her adımda çocuklara rol model olmak durumundayız. Sonuç ne olursa olsun doğru bir karar verdiğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Gelişim Koleji'nin Lise A Basketbol Takımı'nın Samsun'daki Türkiye finallerinde 5. olduğu, ortaokul erkek basketbol takımının da Bartın'daki yarı final serisini geçerek Kütahya'da oynanacak 8'li finallere katılma hakkını elde ettiği kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.