Samimiyet varsa her şey vardır

Samimiyet varsa her şey vardır
TUSKAD Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çivi, dernek olarak eğitime ve gençliğe büyük önem verdiklerini belirterek, “Topluma kazandıracağımız her genç bizim en büyük kazancımız olacaktır.

İşimizi samimiyetle yapıyoruz. Samimiyet varsa her şey vardır. Mütevazı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Toplumsal Uzlaşma ve Sosyal Kalkınma Derneği (TUSKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çivi, PUSULA TV’de hafta içi her gün canlı olarak yayınlanan UĞURLU GÜNDEM isimli programa konuk oldu. Canlı yayın çekimleri Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan ve açıldığı günden bu yana büyük ilgi gören Sille Baraj Parkı’nda yapılan programda deneyimli gazeteci Uğur Özteke ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren Çivi, samimiyet vurgusunda bulundu.

Açıklamalarına kendini tanıtarak başlayan Çivi, “1980 Cihanbeyli doğumluyum. 2004 yılından buyana mali müşavir olarak görev yapmaktayım. Evli ve 2 çocuğum var. Cihanbeyli platformlarında görev aldık. 3 yıl önce TUSKAD’ı kurduk. Samimiyetle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. TUSKAD olarak eğitim başta olmak üzere birçok alanda çalışmalar yürütüyoruz. Gençliğin ülkemize faydalı bireyler olarak yetişmesi için çalışıyoruz. Bu birlikteliğimizde bir çıkar gözetmeksizin toplum için çalışıyoruz” dedi.

TUSKAD’DA FAYDALI PROGRAMLAR VAR

Başkanlığını yaptı TUSKAD’ın faaliyetlerini de anlaktan Çivi, “Bu derneği kurarken amacımız, televizyonlarda gazetelerde boy göstermek, protokolde yer almak değildi. Öncelikle Türkiye’de sivil topluma bakış açısını değiştirmek amacındayız. Günün yoğun iş stresinden yorulup bunalan iş adamlarımızın, akşamları bir araya gelip sohbet ortamında üretmeye devam etmek amacındayız. Bunu da yaparken otel odalarından kurtulup sedirde sıcak ve samimi bir ortamda olsun istedik. Bunun için Diriliş-Uyanış Sohbetleri adı altında dini sohbetler ve 15 günde bir tecrübe paylaşım toplantıları düzenliyoruz. Bunun yanı sıra 2 yıldır düzenli olarak kitap okuyoruz. Üyelerimiz haricinde kimseden para almıyoruz” diye konuştu.

HERKES ÖNCE EVİNİN ÖNÜNÜ SÜPÜRMELİ

Dernek olarak gençliğe büyük önem verdiklerinin de altını çizen Çivi, “Gençliğe büyük önem veriyoruz. Gençler bizim geleceğimiz. Şu anda sanayinin en büyük ihtiyacı nitelikli elemandır. Ailelerimizin en büyük sıkıntısı çocukları dinlememek. Herkes siyasete, işe, hayatın başka şeylerine odaklanmış. Çocuklarımızı ihmal ediyoruz. Kendimizi kurtarmadan Filistin’i kurtarma peşindeyiz. Herkes önce kendi evinin önünü süpürmeli. Yaptığımız yatırımların karşılığı olmalı. Spor salonu, kongre merkezi ve diğer yatırımları doldurmamız lazım. Mütevazı bir yaşamı tercih ediyorum. Dernek yaşamında da mütevazılığı önemsiyoruz. Büyümek istemiyoruz. Büyüyünce sorumluluk artar, hakkıyla hizmet veremeyebiliriz. Sayılara takılıp kalmadan işi layıkıyla yapmak en önemlisidir. Samimiyeti kaybetmemek gerekir” ifadelerini kullandı.

İÇKİ İÇEN ÇOCUĞA DEĞİL İÇKİYE KARŞIYIM

Gençlerin elinden tutulması gerektiğini de önemle vurgulayan Çivi, “Haberdar olduğumuz bize gelen her konu bizim derdimizdir. Ben içki içen çocuğa değil içkiye karşıyım. Ben uyuşturucu alan gencimize değil uyuşturucuya savaş açarım. Bu çocuklar bizim çocuğumuz. Yanlış yola düşmüş olabilir. Bize düşen bunların elinden tutmalıyız. Bu kardeşlerimizin elinden tutup topluma kazandırmalıyız. Türkiye, uluslararası arenada internet üzerinden oynanan oyunlarda dünya üçüncüsü. Gençleri spora özendirelim ama bahis sitelerinin reklamını yapmayalım. Bugün ülkenin en önemli sorunu nitelikli eleman sıkıntısı ise bize düşen gençleri eğitmek yeterli bir şekilde donatmak ve gençlerimizi iş hayatına kazandırmaktır. Bugün bir CNC operatörü devlet memurundan daha fazla kazanıyor. Kendini geliştiren, meslekte deneyim kazanan herkes kazanır” dedi. (Volkan Gül)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.