SAMİMİYETSİZLİK

SAMİMİYETSİZLİK
Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, son haftalarda polis ve asker selamı vererek sevincini yaşayan bazı oyuncuların samimiyetine inanmadığını, önemli olanın polisleri statta beklemek zorunda bırakmayan bir futbol iklimi oluşturabilmenin olduğunu söyledi

 

Takımın ilk yarıdaki performansını değerlendirmek için basın mensuplarıyla bir araya gelen Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, futbolun sadece spor olarak kalması gerektiğini söyledi. Şan, futbol kaynaklı tartışmaların yaşanmamasını istediklerini dile getirerek, “Toplumu kahreden olaylar yaşıyoruz. En son Beşiktaş-Bursa maçı sonrası yaşananlar en önemli örnek. Bu olayın ardından kınıyoruz. Şunu niye sormuyoruz; bu olay neden yaşandı. Polisimiz asli görevini bırakıp neden maçta asayişi sağlamak zorunda kalıyor. Medeni bir şekilde neden maç izleyemiyoruz? Neden illa ki statlarda polis olmak zorunda. Önce kendimize bakmamız gerekiyor” diye konuştu.

İNANDIRICI DEĞİL

Vatan evlatlarının şehit olmasının ardından futbolcuların polise sarılarak ya da selam vererek gol sevincini kutlamasında bazı futbolcuların samimiyetten uzak olduğunu dile getiren Şan, bu samimiyetsizlikten bir an önce kurtulmak gerektiğini söyledi. Şan, bu konuda herkesin kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini belirterek, “Beşiktaş’ta yaşanan hain saldırının ardından kulüp başkanları olarak, hem ziyaret ettik hem de daha dikkatli olmak konusunda karar aldık. Ama bir hafta sonrasında geçici bir başarı için bazı yöneticiler yine ortamı germeye uğraşıyor. Futbolcular polise sarılarak ya da selam vererek seviniyor. Bazı futbolcular bu konuda tamamen samimiyetsiz. Daha bir hafta önce başka futbolcunun boğazını sıkarak, taraftarı geren polisi statta görev yapmak zorunda bırakan sen değil misin? Bu nasıl bir samimiyetsizlik. Bize düşen futboldan oluşacak problemleri önleyebilmek değil mi” diye konuştu.

EĞLENCE OLARAK KALSIN

Futboldaki şiddet ortamı konusunda oldukça mutsuz olduklarını dile getiren Şan, herkesin bu konuda üstüne düşeni yapması gerektiğini belirtti. Şan, futbolun bir eğlence olarak kalması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: “Bu yaşadıklarımız umarım futbol için bir milat olur. Biz dün de futbolun hayatta birincil önemi olmadığını söylüyorduk. Yine söylüyoruz. Bu konuda özellikle İstanbul basının bir kısmı kulüp yöneticilerinin de katkısıyla etkileyici faktör. Sabaha kadar televizyonda geyik muhabbeti yapıp, insanları birbirine düşürüyorlar. Bunlardan vazgeçelim artık. Futbol bir eğlence olarak kalsın. Nezih bir ortamda oynanan bir oyun olsun. Başarı odaklı bakış açısından bir an önce kurtulmalıyız. Kin ve nefret tohumları ekmeyi bırakalım.”

“FUTBOLCU SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ”

4 Ocak’ta transferlerin başlayacağını vurgulayan Şan, “Biz sezon başında gerekli yerlere transfer yaptık. İnşallah devre arasında da transfer yapacağız. Futbolcularımıza gerçekten talipler var fakat biz takımımızın iskeletini bozmak istemiyoruz. Tam tersine takviye yaparak 2. yarıya daha güçlü girmek istiyoruz. Hiçbir futbolcuyu satmayı düşünmüyoruz. Menajerler bazı oyuncularımız konusunda kendi arasında konuşuyor. Bu da gazetelere yansıyor. Kulüpler arasında resmi yazışma yapılmamış hiçbir transfer girişimini ciddi bulmam” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.