Şampiyon adayları kritik virajda

Şampiyon adayları kritik virajda
Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş ile Fenerbahçe, 32. haftada rakip sahalarda zorlu rakiplerle karşılaşacak

Spor Toto Süper Lig'de sezonun şampiyon adayları Beşiktaş ile Fenerbahçe'yi oldukça zorlu bir hafta bekliyor.

Sezonun bitimine 3 hafta kala lider siyah-beyazlılar ile ikinci sıradaki sarı-lacivertliler, kendilerine son dönemde "ters" gelen deplasmanlarda kazanmaya çalışacak.

Ligin 32. haftasına 73 puanla lider giren Beşiktaş, Türk Telekom Arena'da konuk olacağı Galatasaray'ı evinde son 12 lig maçında sadece bir kez yenebildi. 70 puanla ikinci sıradaki Fenerbahçe ise Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşılaşacağı Medipol Başakşehir'i deplasmandaki 7 randevudan sadece birinde mağlup edebildi.

-32. hftada kritik iki maç


Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon evinde oynadığı 15 maçtan sadece birini yitirdi, 8 galibiyet, 6 beraberlik aldı. Medipol Başakşehir ise sahasındaki 15 müsabakadan 9'unu kazandı, 3'ünü kaybetti, 3'ünde de berabere kaldı.

Beşiktaş, ligde bu sezon deplasmanda yaptığı 15 maçın 10'unu kazandı, 3'ünde berabere kaldı ve 2 kez yenildi. 33 puanla dış sahada da en çok puan toplayan takım unvanının sahibi siyah-beyazlılar, evinden uzakta 35 gol atıp, 19 gol yedi. Fenerbahçe ise deplasmandaki 15 maçından 8'ini kazandı, 4 kez berabere kaldı, 3 kez mağlup oldu. 28 puanla Beşiktaş'ın ardından bu alanda en başarılı takım olan sarı-lacivertliler, deplasmanda 25 gol atıp, 13 golü kalesinde gördü.

Şampiyonluk yarışında son derece önemli 32. haftada Galatasaray-Beşiktaş derbisi 8 Mayıs Pazar, Medipol Başakşehir-Fenerbahçe maçı ise 9 Mayıs Pazartesi günü oynanacak.

-Galatasaray-Beşiktaş maçları


Zirve yarışında son 3 haftaya girilirken en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki 3 puanlık avantajı yitirmek istemeyen Beşiktaş, sıkıntılı bir sezon geçiren Galatasaray'ı son yıllarda deplasmanda yenmekte bir hayli zorlanıyor.

Türk Telekom Arena'dan firesiz dönerek, avantajını son 2 haftaya taşımayı amaçlayan siyah-beyazlılar, UEFA'dan aldığı bir yıl Avrupa kupalarından men cezasını bu sezon çekebilmek için ligi ilk 5 sırada bitirmek ya da finale yükseldiği Türkiye Kupası'nı kazanmak zorunda olan 45 puanlı 6. sıradaki Galatasaray'ı son 12 deplasmanda sadece bir kez mağlup edebildi.

İki takım arasında Süper Lig'de Galatasaray'ın ev sahipliğinde yapılan son 12 maçtan 10'unu sarı-kırmızılılar kazandı, bir maç berabere bitti, siyah-beyazlılar sadece bir kez 3 puan sevinci yaşadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.