Şampiyon Beşiktaş'ta goller 'kral' Gomez'den

Şampiyon Beşiktaş'ta goller 'kral' Gomez'den
Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş'ta gollerin üçte birinden fazlasını sezonu gol kralı olarak tamamlayan Alman futbolcu Mario Gomez kaydetti

İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş'ta gollerin üçte birinden fazlasını sezonu gol kralı olarak tamamlayan Alman futbolcu Mario Gomez kaydetti.

Sezon başında İtalya'nın Fiorentina takımından kiralık olarak transfer edilen Alman futbolcu, Süper Lig'de 75 golü bulunan siyah-beyazlı takımın 26 golüne imza atttı.

Ligde 25 gol kaydeden Kayserispor'dan daha fazla gol atan Aman futbolcu, oynadığı 33 maçın 20'isinde fileleri havalandırmayı başardı. Gomez, bu 20 müsabakaların 6'sında ikişer, 14'ünde ise birer kez topu filelere yolladı.

Bu sezon resmi maçlarda 28 gol atan Alman futbolcu, Beşiktaş tarihinde bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu olma başarısını da gösterdi.

Oğuzhan'ın en skorer sezonu
Beşiktaş'ta Mario Gomez'den sonra Süper Lig'de en fazla golü orta saha oyuncusu Oğuzhan Özyakup kaydetti.

Siyah-beyazlı takımda kariyerinin en skorer sezonunu geçiren Oğuzhan, görev yaptığı 31 maçta 9 kez topu filelerle buluşturdu.

Cenk Tosun'dan 8 gol
Beşiktaş'ta sonradan girdiği maçlarda skora yaptığı katkıyla dikkati çeken Cenk Tosun, 8 kez topu filelere yolladı.

Asist kralı Sosa'dan 7 gol
Süper Lig'de bu sezon asist kralı olan Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Jose Sosa, 7 kez de topu filelerle buluşturdu.

Arjantinli futbolcu, bu sezon 12 kez golden önceki pası vererek asist kralı unvanını kazandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.