"Şampiyon olma isteğimizi gösterdik"

"Şampiyon olma isteğimizi gösterdik"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira: "Saha içerisinde kaliteli ve sağlam görüntü sergiledik"- "Bu tutkuyu, coşkuyu yaşamayı seviyorum, gelecek sezon da Fenerbahçe'de devam etmek istiyorum"- "Bir kız vardı babasının kucağında, ağlayarak bizim soyunma odamı

TRABZON (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, saha içerisinde kaliteli ve sağlam görüntü sergilediklerini söyledi.

Pereira, 4-0 galibiyetleriyle devam ederken çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Trabzonspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, bu akşam takımının iyi bir maç çıkardığını düşündüğünü belirterek, "Saha içerisinde kaliteli ve sağlam görüntü sergiledik. Son maçlardaki çok pozisyon üretme özelliğimize devam ettik. Yine son dönemde olduğu gibi fazla sayıda gol atmayı başardık. Savunmada da sağlam bir görüntü sergilediğimizi düşünüyorum." dedi.

Bunun Galatasaray maçıyla başlayan bir süreç olduğunu dile getiren Portekizli çalıştırıcı, "Galatasaray maçında da fazla sayıda pozisyona girmeyi başarmıştık ama son vuruşu istediğimiz gibi yapamadık. Ondan sonraki dönemde oynadığımız maçlarda çok sayıda gol atmayı başardık ve sezon sonuna kadar şampiyonluk yarışını sürdürmeye hazır olduğumuzu gösterdiğimizi, ispatladığımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Trabzonspor'un da evinde kazanmak istediğini kaydeden Pereira, "Doğal olarak da biz burada 4 gollü galibiyetle ayrılıyoruz. 1-2 gol daha atabilirdik. Rakibe de herhangi bir net pozisyon oluşturma fırsatı vermedik. Zorlu bir atmosferde oynadık. İyi bir takım olduğumuzu, motivasyonumuzu koruduğumuzu ispat ettiğimize inanıyorum. Şampiyon olma isteğimizi gösterdik ve net bir hedefimiz var, o da şampiyon olmak." ifadelerini kullandı.


- Alper Potuk'u uyarması


Pereira, Alper Potuk'u attığı gol sonrası uyarmasına ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

"Bu maç öncesi oyuncularımdan duygusal kontrollerini sağlamalarını istedim. Sadece saha içinde kendi yapacakları işe konsantre olmalarını, sadece maçı düşünmelerini istedim. Golü attıktan sonra Alper’in duygusal kontrolünü kaybettiğini gördüm. Çünkü çok duygusal bir atmosferde maç oynandı. Böyle bir atmosferde, böyle bir havada biz daha sakin olmalıydık. Saha içinde başka bir şey düşünmemeliydik. Soğukkanlı bir şekilde sadece işimizi yapıp, mücadele edip, futbolumuzu oynayıp birlik olmalıydık. Alper'den, sakin olup işine devam etmesini istedim. Benim oyuncularımdan istediğim tek bir şey var herkesin taktik konuları düşünmesini istiyorum. Beşiktaş’ı biraz olsun daha fazla baskı altına alabilmek için önemli maçtı çünkü onları bekleyen zorlu maçlar var. Bizi de gerçekten zorlu maçlar bekliyor. Daha kişilikli daha fazla şampiyonluğu hak ettiğini gösteren takımın şampiyonluğa ulaşacağını düşünüyorum."


- Fenerbahçe'deki geleceği


Pereira, bir gazetecinin "Ankara'da terör olaylarından sonra 'Türkiye'de bulunup bulunmayacağımı tekrar düşünüyorum' diye açıklamanız vardı. Bu akşam futbol sahasına yansıyan bir tablo vardı. İkisini birleştirirseniz, nasıl değerlendirme yaparsınız?" şeklindeki sorusu üzerine de şu ifadeleri kullandı:

"Ben de çok duygusal bir insanım. Aslında kendimi Türk halkına benzetiyorum. Tepkilerimi bazen duygularımla veriyorum. Duygularla tepki verirken bazı sınırlar vardır ve benim bu akşam gördüklerim o sınırları aştı. Futbol bu değil futbol içerisinde tutkuyu o coşkuyu seviyorum. Türkiye’de de bu tutkuyla futbolun yaşandığını görüyorum. Ancak bazen sınırı biraz geçiyoruz sınırı geçtiğimizde hatalar yapıyoruz, bu iş futbol olmaktan çıkıyor. Bu akşamki görüntü de futbol olmaktan çıktı. Türkiye'de gerçekten halkın futbolu sevdiğini biliyorum. Taraftarlar kulüpleri için yaşıyorlar adeta ama bu şekilde olursa bu hale gelirse o zaman kendimi bu insanlara benzetmiyorum. Bu artık şiddete girmiş oluyor."

Trabzon taraftarının gösterdiği bu akşamki negatif baskının daha çok kendi oyuncularını etkilediğini söyleyen Portekizli teknik adam, şöyle devam etti:

"Eğer Trabzonspor futbolcusu olsaydım kapasitemi göstermekte bu akşam çok zorlanırdım. Trabzonspor iyi oyunculardan kurulu iyi bir takım çok daha iyi performans gösterebilecek bir takım. Bu baskı altında bunu başarmaları zor oluyor. Trabzonspor taraftarı kendi takımlarının en büyük rakibi haline geldi. Kendi takımlarının tersine döndüler, oyuncularının güvenlerini kırdıklarını gördüm. Bu tutkuyu coşkuyu yaşamayı seviyorum, gelecek sezon da Fenerbahçe'de devam etmek istiyorum. Çünkü büyük bir kulüpte tutkulu, coşkulu taraftarların olduğu bir kulüpte çalışıyorum. Taraftarlarımıza da bir şey söylemek istiyorum. Maçların başından sonuna kadar bizim yanımızda olurlar umarım. Bazen istediğimizi yapamadığımız zamanlar oluyor. Ancak birlik olalım bu kulübe inandığımız bu çalışmaya, takıma inandığımızı gösterelim. Önümüzdeki maç stadımız tıklım tıklım olsun. Sezon sonuna kadar yolumuza devam edelim. Sezon sonunda kadar şampiyon olabilecek kapasitemiz olduğunu hep birlikte ispatlayalım."

"Şampiyonluğu kimin hak ettiğini görmek için son maça kadar beklememiz lazım." diyen Pereira, "Sezonlar bitmeden şampiyonluklar kazanılmaz. Sezon sonunda kimin hak ettiğini göreceğiz. Daha çok puan alacak takım şampiyonluğu hak etmiştir." ifadesini kullandı.


- "Futbol bu değil"


Pereira, bu akşam aklında kalan en üzücü görüntüyü de konuşmasının son bölümünde basın mensuplarıyla paylaşarak, şunları kaydetti:

"Bu akşam benim aklımda kalan en üzücü görüntüden bahsediyorum çünkü futbolun içinde olmaması gereken görüntü. Bir kız vardı babasının kucağında, ağlayarak bizim soyunma odamıza kadar kaçmak zorunda kaldı. O kız babasıyla beraber, gözyaşları içerisindeydi. Herkesten ricam var, futbol harika bir oyun bir baba eşini ve çocuklarını hiçbir tehlike riski olmadan stada getirmeli, hiçbir zarar görmeyeceğini bilmeli çocuklarının. Çünkü futbol bu değil, biz bu görüntüleri asla görmemeliyiz. Bir küçük kız soyunma odamıza geldi ve biz onu sakinleştirmek zorunda kaldık. Futbolun tüm parçalarından, taraftarların ricam umarım bunun bilincine varırlar ve umarım bir daha böyle şeyler yaşanmaz."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.