Şampiyon Ralliciler İstanbul'da

Şampiyon Ralliciler İstanbul'da
- Avrupa Ralli Şampiyonası'nda birinci olan Castrol Ford Team Türkiye ekibi, İstanbul'a geldi- Takım direktörü Bostancı:"Şampiyonada 42 güçlü takım vardı. Bunların önünde şampiyon olarak Türkiye'ye dönmek bizi mutlu ediyor, hem de motorsporları adına guru


İSTANBUL (AA) - Avrupa Ralli Şampiyonası'nda birinci olan Castrol Ford Team Türkiye ekibi, Letonya'daki son yarışın ardından İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'nda AA muhabirine açıklamada bulunan takım direktörü Serdar Bostancı, nisan ayında başlayan organizasyonu mutlu bir şekilde tamamladıklarını belirterek, "Futbolla karşılaştırdığımızda Avrupa şampiyonluğu Şampiyonlar Ligi'nin karşılığı oluyor. Uzun bir süreçti. Portekiz'de başlayan ve Letonya'da tamamlanan organizasyonu şampiyon olarak tamamladık. Şampiyonada 42 güçlü takım vardı. Bunların önünde şampiyon olarak Türkiye'ye dönmek bizi mutlu ediyor, hem de motorsporları adına gururlandırıyor." diye konuştu.

Bu başarının ardından hedeflerine dünya kupasını koyduklarını kaydeden Bostancı, "Bundan sonra yönümüzü Avrupa Şampiyonası'ndan Dünya Ralli Şampiyonası'na çevireceğiz. Dünya Ralli Şampiyonası'nın bir ayağının Türkiye'de yapılması kesinleşti. Ona hazırlanıyoruz. Balkanlar, Doğu Avrupa ve Avrupa Şampiyonası'ndan gelen süreç niye dünya şampiyonluğuna gitmesin?" ifadelerini kullandı.

Kendilerine yarış boyunca destek verenlere teşekkür eden Bostancı, "Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızın takdirine de mazhar olduk. O da bizi mutlu ve motive ediyor. Gelecekle ilgili planlarımızı daha da geliştiriyor." şeklinde görüş belirtti.


- Pilotların görüşleri


Castrol Ford Team Türkiye pilotlarından Murat Bostancı da takımlarının en büyük özelliğinin gençlere önem vermesi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Kariyerime başlarken böyle noktada olacağımı, Avrupa şampiyonluğuyla döneceğimi tahmin edemezdim. Yetenekli ama destek bekleyen sporcularız. Şampiyon yapan bizleriz ama destek olmadan bunu sağlayamazdık. Avrupa şampiyonluğu geldi neden dünya şampiyonluğu olmasın?"

Pilotlardan Buğra Banaz ise 18 yaşında Castrol Ford Team Türkiye'ye katıldığını belirterek, "Ehliyetimi yeni aldım. O günden itibaren bana destek oldular. Avrupa Ralli Şampiyonası'nda yarışma fırsatı buldum, çok mutlu ve gururluyum." değerlendirmesinde bulundu.

Takımın bir başka pilotu Ümit Can Özdemir, zorlu bir süreci mutlu bir şekilde tamamladıklarını anlatarak, "Avrupa'daki yarışlar rekabetçi yarışlar, aynı zamanda öğretici yarışlar. Başarı elde etmek bizim için gurur kaynağı. Şampiyonluğu Türkiye'ye getirmek gurur verici. İnşallah ileride dünya çapında başarılar gelir." şeklinde konuştu.

Murat Bostancı-Onur Vatansever, Buğra Banaz-Burak Erdener ve Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı'dan oluşan Castrol Ford Team Türkiye, takımlar klasmanını 153 puanla zirvede tamamlayarak Türkiye'ye rallide ilk Avrupa şampiyonluğunu getirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.