"Şampiyonluk Yarışı Bizi İlgilendirmiyor"

"Şampiyonluk Yarışı Bizi İlgilendirmiyor"
- Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özat:"Beşiktaş maçına kazanmak için çıkacağız. Kazanamıyorsak da kaybetmemek için elimizden gelen bütün mücadeleyi vereceğiz"- "Beşiktaş'ın zaaflarını biliyoruz. Hiçbir takım yenilmez değil"


ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş ile hafta sonu deplasmanda oynayacakları maça kazanmak için çıkacaklarını söyledi.

Özat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı iyi değerlendirmeye çalıştıklarını belirterek, özellikle geçen hafta yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade etti.

Süper Lig'in 26. haftasında 2 Nisan Pazar günü lider Beşiktaş ile karşılaşacaklarını hatırlatan Özat, "Kimsenin yarışı bizi ilgilendirmiyor. Ne şampiyonluk yarışı ne de başkasının durumu bizi ilgilendiriyor. Her maça olduğu gibi Beşiktaş maçına da kazanmak için çıkacağız. Kazanamıyorsak da kaybetmemek için elimizden gelen bütün mücadeleyi vereceğiz." diye konuştu.

Özat, Beşiktaş'ın iyi bir takım olduğunu dile getirerek, "Tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Ancak biz de Beşiktaş'ın zaaflarını biliyoruz. Hiçbir takım yenilmez değil. Oraya iddialı bir şekilde gidiyoruz. Umarım istediğimiz gibi olur." ifadelerini kullandı.

İç sahada gösterdikleri başarılı performansı deplasman maçlarına da yansıtmak istediklerini vurgulayan Özat, "Küme düşme hattındaki en yakın rakipten 12 puan önde olmak tabii ki avantaj. Ayrıca bir maçımız da eksik. Bunu iyi değerlendirmek istiyoruz. Beşiktaş, Antalyaspor ve referandum öncesi Gaziantepspor maçlarımız var. Bu maçlardan maksimum puanı almayı arzuluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ümit Özat, sezon sonu hedefi için de şunları söyledi:

"Ahmet Yılmaz Çalık, İrfan Can Kahveci ve Bogdan Stancu gitmeden önce 'hedefimiz ilk 5-6' demiştim. Onlar gittikten sonra ise yeni gelen oyuncularla beraber uyum süreci olacağını hep söylemiştik. Önceliğimiz ligde kalacak puanı garantilemekti. Onu matematiksel olarak garantiledikten sonra üst sıralara daha rahat bakarız. Şu an hedef koymak çok doğru değil, önce ligde kalmayı matematiksel olarak garantileyelim."


- "Serdar buralara daha erken gelmeliydi"


Gençlerbirliği'nde bu sezon gösterdiği performansla A Milli Takım'a kadar yükselen Serdar Gürler'i değerlendiren Ümit Özat, 25 yaşındaki futbolcunun bu çıkışı daha önce yapması gerektiğini vurguladı.

Serdar'ın önünde 10 senesinin bulunduğuna işaret eden Özat, şunları kaydetti:

"Serdar buralara daha erken gelmeliydi. Serdar'a kızarken de severken de şunu ifade ediyorum; daha iyi yerlerde olması gerekir derken, bazı art niyetli insanlar sanki Gençlerbirliği'ni beğenmiyorum gibi yorumlar yaptı. Şöyle ki, o iyi yer dediğim, A Milli Takım, olursa belki yurt dışı... Anadolu takımında çalışan her antrenörün ve futbolcunun hayali kim ne derse desin üç büyüklerde forma giymek, orada başarılı olmaktır. Oyuncuların bu hayalinin olması kadar doğal bir şey yok. Bunlar çalıştığınız yeri küçültmez, aksine yüceltir. Çünkü oralara oyuncuları hazırlayan bu kulüplerdir. Nitekim geçmişte bizler de bu kulübün formasını giydik. Türk futboluna daha iyi hizmetler verebilmek için başka kulüplere gittik. Onun için bunun altında başka bir şey aramamak lazım."


- "Milli takımın geleceği iyi"


Serdar Gürler gibi milli takımda çok yetenekli futbolcuların bulunduğuna değinen Özat, Moldova ile oynanan hazırlık maçında genç futbolcuların şans bulduğuna dikkati çekti.

Genç futbolcuların kendilerine fırsat veren Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e teşekkür etmesi gerektiğini belirten Ümit Özat, şunları aktardı:

"Bu şansı iyi değerlendirmeliler. Arda, Selçuk, Mehmet, Ömer ve Gökhan gibi oyuncularla oynama şansı herkese nasip olmaz. Ülke futbolunun milli takım düzeyinde oyuncu kalitesi açısından altyapısının sağlam olduğunu düşünüyorum. Gerek gurbetçi, gerekse de burada yetişen oyuncu gurubu var. Bunu ülke futbolunun kalitesine de yansıtmamız gerekiyor. Milli takımın geleceğinin iyi olduğunu düşünüyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.