Samsun'da Fetö/pdy Davası

Samsun'da Fetö/pdy Davası
Eski Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak'ın yargılanmasına başlandı

SAMSUN (AA) - Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan eski Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak'ın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlamalarıyla tutuklu yargılanan meslekten ihraç edilen eski Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak ile avukatları katıldı.

Sanık Çolak, savunmasında, kullandığı iki telefonunda tespit edilen örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürdü.

Çolak, şöyle devam etti:

"2014 yılında Apple Store ve Google Play Store'dan akıllı telefonlara indirilebiliyordu. Herkese açıktı. Bu sebeple ByLock yüklemiş olabilirim ama kullanmadım. Sabah mesaiye geldiğim zaman gündemi takip ettiğim için haber sitelerine bakıyordum. Örgüte ait web sitelerine de diğer siteler gibi yasal olduğu için girdim."

Örgüt üyesi olmadığını iddia eden Çolak, suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 12 Aralık'a erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.