Samsun'da FETÖ/PDY operasyonu

Samsun'da FETÖ/PDY operasyonu
İş yerlerine yardım kutusu dağıtıp toplanan parayı örgüte aktardığı öne sürülen kişi gözaltına alındı- Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

SAMSUN (AA) - Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında iş yerlerine yardım kutusu dağıtıp toplanan parayı örgüte aktardığı öne sürülen kişi gözaltına alındı.

Samsun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi'nde A.T'yi (47) gözaltına aldı.

İş yerlerine yardım kutusu dağıtıp, topladığı parayla örgüte finans sağladığı iddia edilen şüpheli A.T, emniyetteki sorgu ve işlemlerinin ardından "terör örgütüne üye olmak, örgüt propagandası yapmak ve örgüte finans sağlamak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.