Samsung arayüz ismini Samsung Experience olarak değiştirdi

Samsung arayüz ismini Samsung Experience olarak değiştirdi
Her segmentte birbirinden farklı ve önemli cihazlara imza atan Samsung, özellikle son dönemlerde bazı değişikliklere gitti. Bu değişikliklerden biri de arayüz konusunda yaşandı. Samsung, sürpriz bir açıklamayla arayüzünde değişikliğe gitme kararı aldı.

Samsung, akıllı telefon sektöründe ki hâkimiyetini sürdürüyor. Birçok alanda birbirinden önemli ve farklı cihazlara imza atan firma, kullanıcılarına etkileyebilmek ve pazar payını artırabilmek için bazı değişikliklere gidiyor. Bu değişikliklerden biri de arayüz konusunda yaşandı. Samsung, sürpriz bir kararla uygulama arayüzünde değişikliğe gitme kararı aldığını açıkladı.

Amaç TouchWiz arayüzünün hantal olduğuna dair algıyı değiştirmek

Samsung, akıllı telefonlarda en başından beri TouchWiz arayüzü ismini kullanıyordu. Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge cihazları için Android Nougat sürümünü kullanıcılara sundu. Nougat beta sürümünü cihazlara gönderen Samsung, bu sürüm ile birlikte radikal bir değişikliğe imza atarak arayüzde isim değişikliği kararını açıkladı.

Samsung özellikle Galaxy S4 cihazında yaşanan hız sorunu sonrasında TouchWiz arayüzünün hantal olduğuna dair yapılan yorumları bir türlü değiştiremedi. Kullanıcıların bu algısını yıkmayı pek başaramayan firma, yeni nesil cihazlarla birlikte isim değişikliği yaparak sorunu çözmeyi hedefliyor. Üçüncü beta sürümüyle birlikte değişiklik tüm cihazlarda aktif edilmiş durumda.

Güle güle TouchWiz, merhaba Samsung Experience :)

Samsung firması TouchWiz adını verdiği arayüzün ismini değiştirerek Samsung Experience ismiyle kullanıcıların karşısına çıktı. Bu sayede ara yüzün ağır olduğu şeklindeki algının değişmesi hedefleniyor. Nougat’ın üçüncü beta sürümünü yükleyen kullanıcılar isim değişikliğini olumlu karşılamış durumda. Yine de aslolan isim değil de verimlilik diye düşünülüyor. Samsung firması yeni arayüzünde verimlilik konusunda da oldukça iddialı açıklamalar yapıyor. Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge kullanıcılarının ardından güncelleme alan diğer cihazlarda da yeni sürüm merakla bekleniyor.

Samsung Experience için arayüz versiyonu SE 8 ismiyle listelenmiş durumda. Yeni arayüzün SE kısaltmasıyla cihazlarda yer alacağı böylelikle kesinleşmiş oldu. Firma tarafından sunulan güncellemenin ardından kullanıcılar yeni ismin yanı sıra yeni özellikleri araştırmaya başladı. Yeni sürümle birlikte cihazların kullanımının daha verimli hale geldiği belirtiliyor. Samsung’un yaptığı isim değişikliği teknoloji uzmanları tarafından olumlu bir adım olarak adlandırılıyor.

Teknoloji devi Samsung, WMC 2017 etkinliklerine hazırlanırken isim değişikliğinin yanı sıra yeni amiral gemi modeliyle ilgili de çalışmaya devam ediyor. Akıllı telefon dünyasının önde gelen firması olan Samsung hem yeni özelikler hem de yeni yazılımlar ile gündeme gelmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.