Samsung Galaxy Note 4 almak isteyenler mutlaka okuyun!

Samsung Galaxy Note 4 almak isteyenler mutlaka okuyun!
Samsung Galaxy Note 4 ile satışlarını bir hayli arttırmayı başardı. Satış rekorları kırmayı telefonun teknik özellikleri ve satış fiyatı hakkında haberimizden bilgi alabilirsiniz.

4 farklı kasa rengi seçeneği ile karşımıza çıkanSamsung Galaxy Note 4, beyaz, karbon siyah, bronz altın ve çiçek pembe renklerinde üretildi. 

Galaxy Note 4 tam boyutu, 153,5 x 78,6 x 8,5 mm iken ekran boyutu 5,7” Quad HD Super AMOLED (2 560 x 1 440) özelliklerinde. 3 GB RAM + 32 GB Internal memory belleği olan cihaz microSD ile 64 GB'a kadar büyültülebiliyor. 

Galaxy Note 4, Android 4.4 (Kitkat) işletim sistemine sahip. Kamerasıyla dikkat çeken telefon, ana kamerada 3,7 MP ve F 1,9 lens özelliğine sahip. 

Bir kağıda yazı yazıyormuş gibi rahat kullanabileceğiniz yazı yazma özelliğinin önemli aparatı S Pen ise 15 g ağırlığında ve 15 mm kalınlığında. Ultra güç tasarrufu özelliği olan telefon, yaklaşık 30 dakika içinde şarjını %50'ye ulaştırıyor.

Mobil dünyada Galaxy Note 4 fırtınası esiyor. Şimdiye kadar piyasadan Note 4 için gelen tepkiler olumlu. Güney Kore'de yeni yayınlanan bir rapor Note 4 satışlarının taş gibi olduğunu gösteriyor. Cihazın Kore ve Çin'de mevcut olduğunu da belirteyim. Peki çeyrek dilimlik bir zamanda satışlar ne olabilir? Bunun olası bir cevabı var.

Note 4'ün durumu

Hemen hızlı bir tarih dersine girişeyim. Orijinal Galaxy Note 5 aylık zaman diliminde 5 milyona ulaşmıştı. Bir sonraki mode 5 milyon rakamına sadece 2 ayda ulaştı. Note 3 ise aynı satış rakamına selefinin yarısı zamanda erişti.

Kore medyasında çıkan yeni rapora göre Note 4 ilk ayında 4.5 milyon adet satış yapmış. Note 3'ten 500.000 daha eksik. En başta belirttiğim gibi Note 4 en başta sadece Kore ve Çin'de satışa çıktı. Kısaca Note serisi için iyi bir ivme var. Rapor sonucuna göre üç aylık çeyrek zaman diliminde satışlar gayet iyi olacak gözüküyor.

Samsung için bu sene işler eskisi kadar pek iyi olmadı. Kâr oranı beklenenin altında kaldı. Değiştirilen bazı noktalar mesela metal çerçeve gibi, gözden geçirilen strateji işi daha iyiye götürüyor. Galaxy Note 4 ve Galaxy Alpha belki şimdilik kayıplar için yeterli olmayabilir, ancak 4.5 milyonluk satış Note serisi için gayet iyi. Daha önce Çin ve Tayvan merkezli raporlarda tamamı metal Galaxy S6'dan bahsediliyordu. Eğer Samsung, iddia edildiği gibi tamamen metal S6 çıkartırsa kayıplarını gelecek sene fazlasıyla telafi edebilir.

Samsung Galaxy Note 4 Türkiye Satış Fiyatı

2180-2200 TL arasında seyir eden telefonun fiyatı şimdilik cep yakıyor. Samsung'un satış politikası gereği bir kaç ay sonra cihazın fiyatı 2000 TL'nin altına inmesi bekleniyor. Telefonu almak isteyenlerin biraz daha beklemesi çok daha iyi olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum