Samsung Galaxy S6 Edge Açılmama Sorunu ve Çözümü

Samsung Galaxy S6 Edge Açılmama Sorunu ve Çözümü
Son günlerde Samsung Galaxy S6 Edge açılmama sorunu ile ilgili çeşitli bilgiler bizlere ulaşıyor.

Son günlerde Samsung Galaxy S6 Edge açılmama sorunu ile ilgili çeşitli bilgiler bizlere ulaşıyor. Teknik bilgisi yüksek kullanıcılar riski göze alarak kritik yöntemleri denese de çoğu kullanıcı ciddi meblağlar ödeyerek satın aldığı akıllı telefonunda haklı olarak daha sorunsuz çözüm yöntemleri ile sonuca gitmeyi deniyor. Bir okuyucumuzun sorununa çözüm bulabildik ama Android dünyasında sorunlar bir uygulama, sistemdeki bir hata, zarar görmüş veri / önbellek ya da donanım bozulmalarından kaynaklanabiliyor. Yani sorunun nedenini tespit etmek ve çözmek çok kolay değil. Samsung Galaxy S6 Edge açılmama sorunu ile karşılaşanlar bu çözüm yollarını deneyebilir.

Samsung Galaxy S6 Edge Açılmama Sorunu ve Çözümü

[Samsung Galaxy S6 Edge Açılmama Sorunu ve Çözümü 2]

1. Akıllı Telefonunuzu Şarj Edin

Bazı kullanıcılar akıllı telefonda pil seviyesinin yeterli olduğunu düşünerek cihazı şarj etmeyi unutuyor. Oysa Galaxy S6 Edge’in açılmamasına pilin tükenmesi neden olabilir. Bu basit prosedür problem hakkında bilgi sağlayabilir ve pilin boş olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Ekranda cihazın şarj olduğuna dair simge belirmesi ve LED bildirim alanının aktifleşmesi söz konusu olacaktır. Cihazınız şarj olmaya başladıysa en azından ilk aşamada bir sorunla karşılaşmazsınız. Bu tabloda akıllı telefona bir miktar şarj olabilmesi için müsaade edin, en azından 10-15 dakika için.

2. Cihazı Açmaya Çalışın

Akıllı telefonunuzun bir süre şarj olmasına izin verdikten sonra cihazı açmaya çalışın. Şarj olma durumunda herhangi bir sorun görünmese dahi aygıt açılmayabilir. Akıllı telefonunuz açılmıyorsa bir sonraki aşamada yer alan adımları takip edin.

3. Güvenli Modu Deneyin

Bazı durumlarda üçüncü parti uygulamalar işletim sisteminde sorunlara neden olabilir ve cihazın size yanıt vermesini engelleyebilir. Güvenli modda başlatarak üçüncü parti uygulamaları geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz. Sorun bir uygulamadan kaynaklanıyorsa güvenli modda telefon problemsiz şekilde açılacaktır. Galaxy S6 Edge’i Güvenli modda başlatmak için:

1. Galaxy S6 Edge’i kapatın.

2. Güç butonuna basın ve basılı tutun.

3. Samsung Galaxy S6 Edge ibaresi belirdiğinde güç butonunu hemen bırakın ve ses azaltma butonuna basıp basılı tutun.

4. Cihaz yeniden başlatma işlemini tamamlayana dek ses azaltma butonuna basmaya devam edin.

5. Güvenli mod ibaresini ekranın sol üst kısmında gördüğünüzde butonu bırakabilirsiniz.

4. Recovery Mode İle Açılışı Deneyin

Recovery Mode ya da Android System Recovery mevcut Android grafik arayüzünü başlatmadan cihazın bileşenlerini çalıştıran bir mod. Akıllı telefon bu modda sorunsuz şekilde başlatılabiliyorsa pil ve ekran gibi bileşenlerde sorun olmadığı bilgisine ulaşılabiliyor. Galaxy S6 Edge’i bu modda çalıştıramıyorsanız sorun muhtemelen donanım kaynaklıdır. Akıllı telefonu Recovery Mode’da başlatmak için:

1. Samsung Galaxy S6 Edge’i kapatın.

2. Ses artırma, ana ekran ve güç butonlarına birlikte basın.

3. Cihaz güç almaya başlar ve ‘Power on logo’ ekranda belirirse tüm butonları bırakın, Android logosu ekranda görünecektir.

4. Android Recovery ekranı açılıncaya dek 30 saniye kadar bekleyin.

5. Teknik Servisten Yardım İsteyin

Bu aşamaya dek sonuç elde edemediyseniz problem donanımsal demektir. Galaxy S6 Edge’in garantisi devam ediyorsa direkt teknik servise ulaştırın. Kendinize güvenir ve cihazı açarak problem hakkında fikir edinmek isterseniz garantiyi devre dışı bırakabileceğinizi unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum