Samsung Göz Hareketleriyle Kullanılabilen Yeni Faresini Tanıttı

Samsung Göz Hareketleriyle Kullanılabilen Yeni Faresini Tanıttı
Samsung özellikle engelliler için tasarladığı yeni EyeCan+ projesinin perdelerini araladı

Samsung özellikle engelliler için tasarladığı yeni EyeCan+ projesinin perdelerini araladı. İlk olarak 2012’de tanıtılan EyeCan, son iki yılda Samsung mühendislerince daha da geliştirildi. EyeCanteknolojisi, monitörlerin altına yerleştirilerek kullanılan bir cihaz ve sadece göz hareketlerini tarayarak ekran üzerinde fare imlecinin hareket etmesini sağlıyor. 

EyeCan+ engelli bilgisayar kullanıcılarının hayatını son derece kolaylaştırıyor. Doküman düzenlemek, yazı yazabilmek ve internette dolaşmak artık sorun olmayacak. 2012 yılında tanıtıldığında oldukça beğenilen teknoloji, artık daha gelişmiş özelliklere sahip.

İlk sürümünden sonra yaklaşık 17 aylık bir yenilenme ve geliştirme sürecine giren proje, özellikle kullanıcı ara yüzündeki kolaylığı ile önceki modelden daha başarılı olarak tanımlanıyor.

Eyecan+

EyeCan+ kullanmak için monitörden 60 – 70 santim uzakta olmak yetiyor. Kullanıcının cihazı kullanması için her hangi bir özel pozisyona girmesi de gerekmiyor. EyeCan+ her kullanıcı için sadece bir defa kalibre ediliyor. Böylelikle kullanıcı bilgisayarı açar açmaz hemen kullanmaya başlayabiliyor.

EyeCan+ kalibre edildikten sonra özel ara yüzü sayesinde içinde “kopyala – yapıştır”, “sürükle - bırak”, “programı kapat” gibi temel fare işlevlerini gerçekleştirebilen 18 farklı komuta sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.