Samsung, Raspberry Pi'nin peşinde

Samsung, Raspberry Pi'nin peşinde
15 TL'ye satılan dünyanın en ucuz ve de küçük bilgisayarı Raspberry Pi'nin popülaritesini Samsung da fark etti; kendi işletim sistemi Tizen için kullanmaya karar verdi.

15 TL'ye satışa çıkmasıyla birlikte ilk günden yok satan en küçük bilgisayar Raspberry Pi Samsung'un da dikkatini çekti. 


İsterseniz önce neredeyse bozuk para büyüklüğünde olan bu minik bilgisayarın özelliklerine bakalım: 

-Broadcom BCM2835 uygulama işlemcisi - 1GHz ARM11 core (Raspberry Pi 1'den yüzde 40 daha hızlı)
-512MB LPDDR2 SDRAM
-microSD kart slotu
-1080p60 video çıkışı için mini HDMI soketi
-Veri ve güç için micro USB soketleri
-40-pin GPIO başlığı - Model A+/B+/2B ile aynı
-65mm x 30mm x 5mm ile en küçük form faktörü



Samsung, Tizen işletim sistemiyle bazı ürünler geliştirmeye ilgi duyabilecek geniş bir kitleye ulaşmak için Raspberry Pi'nin popülerliğinden yararlanmak istiyor. Güney Koreli teknoloji devi bu doğrultuda, Raspberry Pi'ye bir Tizen 3.0 OS girişi yerleştirmeye karar verdi. Samsung'un bu hamlesiyle birlikte, artık Linux tabanlı işbirliği projeleri tarafından sağlanan araçlar üzerinden Raspberry Pi için en yeni Tizen OS'nin özel versiyonlarını yaratmak mümkün hale geliyor.

Tizen halihazırda mobil ve giyilebilir cihazlar, TV'ler ve diğer ürünlerde kullanılıyor. Samsung, Raspberry Pi sayesinde bu kullanım alanını Tizen tabanlı Nesnelerin İnterneti'ne doğru genişletmeyi hedefliyor.

Bugüne kadar milyonlarca adet satan Raspberry Pi robot, giyilebilir cihaz drone ve daha birçok farklı türden cihazın yapımında da kullanıldı. 35 dolara satılan Pi 2 de tıpkı Raspbian, Ubuntu ve Microsoft'un Windows 10 IoT Core'u gibi Linux versiyonlarını destekleme özelliğine sahip.

RASPBERRY Pi NEDİR?

Raspberry Pi, İngilterde bulunan Raspberry Pi Vakfı tarafından desteklenen; öğrenci, amatör ve hobicilerin kullanımına sunulan kredi kartı büyüklüğünde, tek bir board'dan oluşan mini bilgisayar... Ürün 2009 yılından beri Raspberry Pi Foundation tarafından geliştirildi.

Raspberry Pi'yi örneğin televizyonunuza bağlayıp görüntü alabilir, cihaza bir klavye bağlayabilirsiniz. Yetenekli küçük bir bilgisayar diye adlandırdığımız Raspberry Pi ile normal masaüstü bilgisayarlarda yaptığınız işleri örneğin, sözcük işlemciler ve hesap programları (Word, Excel) ile çalışabilir çeşitli oyunlar oynayabilirsiniz. Ayrıca yüksek çözünürlüklü HD videolar oynatabilirsiniz.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.