Samsunlular Sahura Mehteran Takımı İle Kalktı

Samsunlular Sahura Mehteran Takımı İle Kalktı
Canik ilçesinde çoğunluğunu Roman vatandaşların oluşturduğu mehteran takımı, sokak sokak gezerek halkı sahura kaldırdı

SAMSUN (AA) - Canik ilçesinde çoğunluğunu Roman vatandaşların oluşturduğu mehteran takımı, sokak sokak gezerek halkı sahura kaldırdı.

İlçe sakinlerine farklı bir sahur yaşatmak isteyen Canik Belediyesince vatandaşlar, mehteran takımı ile uyandırıldı.

Kuzey Yıldızı Mahallesinde sokak sokak gezerek "Genç Osman Marşı"nı çalan mehteran takımını gören vatandaşlar, sokaklara döküldü. Mehteran takımı ile birlikte gezen vatandaşlar, ilginç görüntüler oluşturdu.

Canik Belediyesi Kültür Müdürü Hamza Akgün AA muhabirine, insanlara farklı bir ramazan ayı yaşatmak istediklerini söyledi.

Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Akgün, "Maneviyata bu dönemde çok ihtiyacımız var. Geçtiğimiz günlerde terörle mücadele ederken birçok güvenlik görevlimiz şehit oldu. Bu ülkenin asla bölünemeyeceği mesajını vermek için mehteran takımı ile vatandaşlarımızı sahura kaldırmak ve onlara milli duyguları tekrar yaşatmak istedik. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Ramazan ayı boyunca tüm mahallelerimizde mehteran takımı ile vatandaşlarımızı sahura uyandırmayı düşünüyoruz." dedi.

Mehter başı Ömer Gezginci de sahura mehteran takımı ile uyanmanın insanları mutlu ettiğini söyledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.