"San Marino Eurovision'da bu yılın Türkiyesi olsun"

"San Marino Eurovision'da bu yılın Türkiyesi olsun"
Serhat Hacıpaşalıoğlu, 61. Eurovision Şarkı Yarışması'nda San Marino'yu temsil edecek- Hacıpaşalıoğlu:- "Bu yıl Türkiye resmi olarak yok ama yarışmada benimle birlikte, Serhat olarak San Marino'yu temsil ediyoruz. O zaman San Marino, Eurovision'da bu yılı

ÜSKÜP (AA) - CİHAD ALİU - İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenecek 61. Eurovision Şarkı Yarışması'nda "I Didn't Know" isimli şarkısıyla San Marino adına yarışacak Serhat Hacıpaşalıoğlu, "San Marino, Eurovision'da bu yılın Türkiyesi olsun." dedi.

Tanıtım faaliyetleri kapsamında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan Hacıpaşalıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eurovision macerasını ve yarışmadan beklentilerini anlattı.

Son birkaç haftadır yoğun bir dönem geçirdiğini ve dokuz farklı ülkeyi ziyaret ettiğini aktaran Hacıpaşalıoğlu, 61 yıllık Eurovision tarihinde, ilk kez bir Türk sanatçının yabancı bir ülke adına yarıştığını vurguladı.

Hacıpaşalıoğlu, yarışmaya katılmasının gurur verici olduğunu belirterek, "Her şeyden önce bir Avrupa ülkesinin kendisini temsil etmek üzere Türkiye'de yaşayan bir sanatçıyı tercih etmesi sık görülmüyor. Hatta hiç görülmedi bugüne kadar." ifadesini kullandı.

Geçen sene yaptığı Fransızca "Je M'adore" isimli şarkının Almanya ve İngiltere'de müzik listelerinin zirvesine yerleştiğini anlatan Hacıpaşalıoğlu, San Marino Televizyonu'nun da bunun farkına vardığını ve menajeriyle bağlantı kurarak Avrupa'da yükselen bir yıldız arayışı içerisinde olduklarını ilettiklerini söyledi.

Hacıpaşalıoğlu, kendisine sunulan teklife önce şaşırdığını kaydederek, daha sonra bunun çok önemli bir fırsat ve büyük bir sorumluluk olduğunun farkına vardığını ifade etti.

San Marino'yu temsil edecek isim olarak açıklanmasının ardından olumlu tepkiler aldığını ve bundan gurur duyduğunu dile getiren Hacıpaşalıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ocak ayında ilk önce San Marino'da açıklandı. Ardından İstanbul'da bir basın toplantısı yaptık. Neredeyse yüze yakın basın mensubu katıldı. En mutlu olduğum şey ise tüm medyanın ve tüm Türk halkının ortak bir paydada buluşması oldu. Bunun Türkiye için bir gurur olduğunu gördüler, bana inandılar. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Beni de çok duygulandırdı. Bütün Türklerin, bu anlamda Türkiye'nin desteğini yanımda hissediyorum."

- "Türk bayrağı bu yıl Eurovision'da dalgalanacak"

Eurovision Şarkı Yarışması'nı "dünyanın en büyük şov sahnesi" olarak nitelendiren Hacıpaşalıoğlu, "Burada sahne almak, performans sergilemek pek çok sanatçının hayalidir. Bu hayalin gerçekleşecek olmasında büyük bir mutluluk duyuyorum." dedi.

Hacıpaşalıoğlu, yarışma için hazırladıkları şarkının bestecisinin de Türk olduğunu belirterek, "Aslında iki Türk var bu proje içerisinde. O bakımdan iyi bir sonuç almak, zirveye ulaşmak istiyoruz. Farklı bir sahne şovu için aylardır çalışıyoruz. En iyisi olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin dört yıldır Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmadığını hatırlatan Hacıpaşalıoğlu, ismi açıklandıktan sonra Türkiye'nin ve Türk halkının bu yarışmaya ne kadar özlem duyduğunu gördüklerini kaydetti.

Hacıpaşalıoğlu, gelecek yıl Türkiye'nin yeniden yarışmada yer alması ve eski başarılarını tekrarlaması temennisinde bulunarak, "Türk bayrağı yine orada dalgalanacak. Türkiye'den ve Türk insanından bana destek olmalarını bekliyorum." dedi.

Avrupa'da yaşayan Türklere de mesaj gönderen Hacıpaşalıoğlu, "Bu yıl Türkiye resmi olarak yok ama yarışmada benimle birlikte, Serhat olarak San Marino'yu temsil ediyoruz. O zaman San Marino, Eurovision'da bu yılın Türkiyesi olsun." ifadesini kullandı.

İlk elemeleri 10-12 Mayıs'ta yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'nın finali ise 14 Mayıs'ta gerçekleşecek.

- Serhat Hacıpaşalıoğlu kimdir?

İstanbul'da 1964 yılında dünyaya gelen Hacıpaşalıoğlu, 1994 yılında TRT'de yayınlanan ve Amerikan bilgi yarışması Jeopardy'nin Türkiye uyarlaması olan Riziko'nun yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi.

Hacıpaşalıoğlu, Stockholm'de gerçekleştirilecek 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'nda San Marino'yu "I Didn't Know" (Bilmiyordum) adlı şarkıyla temsil edecek.


"San Marino Eurovision'da bu yılın Türkiyesi olsun"

"San Marino Eurovision'da bu yılın Türkiyesi olsun"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.