Sanat için rektör yardımcılığı ve dekanlık görevinden vazgeçti

Sanat için rektör yardımcılığı ve dekanlık görevinden vazgeçti
Rektör yardımcılığı ve dekanlık görevini sanat alanında eğitim alabilmek amacıyla bırakan 60 yaşındaki fizik profesörü Paktaş, Güzel Sanatlar Fakültesinden dereceyle mezun oldu

Sanat alanında lisans eğitimi almak için rektör yardımcılığı ve dekanlık görevini bırakan 60 yaşındaki fizik profesörü Dilek Dadaylı Paktaş, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden dereceyle mezun oldu.

Karabük Üniversitesindeki rektör yardımcılığı, Fen Edebiyat Fakültesinde dekanlık ve bölüm başkanlığı görevlerini, sanat alanındaki eğitimi için bırakan Paktaş, üniversite sınavıyla kazandığı Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nü bitirdi. Dört yıl boyunca hocalarının verdiği ödevleri özenle yaparak, vize ve finallere düzenli çalışan Paktaş, farklı alanlarda onlarca heykel yaptı.

Son finallerde de başarılı olan Paktaş, 60 yaşında ikinci üniversitesinden 3,9 not ortalamasıyla bölüm birinciliği ve fakülte ikinciliğini elde ederek mezun oldu.

Mezuniyetini arkadaşlarıyla kutlayan Paktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Artık heykeltıraşım. Bundan sonraki yaşamımda kendi atölyemde, heykel yaparak hayatımı geçireceğim." dedi.

Dört yıl boyunca hafta içi her gün düzenli olarak okula gittiğini belirten Paktaş, tatilleri de öğrenci gibi geçirdiğini ifade etti.

"Üniversite öğrencisi olmak, pek çok açıdan güzel"
Paktaş, bölümünü severek okuduğunu ve sınavlarına düzenli çalıştığını vurgulayarak, "Çok şey öğrendim, artık sanatı okumak, düşünmek benim için daha kolay oldu. Nereye bakabileceğimi, sanat için nereden fikir edinebileceğimi öğrenmiş oldum." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.