Sanatçılardan Engellilere Destek

Sanatçılardan Engellilere Destek
Engelliler için yürütülecek sosyal sorumluluk projesinin tanıtımına Behzat Uygur, Selçuk Ural, Kamuran Akkor, Ekin, Yalçın Menteş ve Hababam Sınıfı filminin oyuncuları katıldı

İSTANBUL (AA) - Sanatçılar, sosyal sorumluluk projesi kapsamında engellilere destek oldu.

Engelsiz Yaşam Vakfı ve Altınbaş Holding Enerji Grubu iş birliğinde yürütülecek "Alpet ve Engelsiz Yaşam Vakfı Engelleri Kaldırıyor" projesinin tanıtımı Alpet Tophane istasyonunda gerçekleştirildi.

Tanıtıma oyuncu Behzat Uygur, şarkıcı Selçuk Ural, Kamuran Akkor ve Ekin, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir bacağını kaybeden oyuncu Yalçın Menteş'in yanı sıra Hababam Sınıfı filminin oyuncuları Ahmet Arıman, Tuncay Akça, Ercan Gezmiş, Bülent Onaran, Necati Demirel, Ergun Sözen, Baki Avcı, Dinçay Çetindamar, Fazıl Ender Uzun ve Teoman Ayık katıldı.

Engelsiz Yaşam Vakfı Başkanı Atilla Kaplakarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın 6 yıl önce "Önünde engel olan tüm canlılara yardım etmek istiyoruz" sloganıyla kurulduğunu söyledi.

Kaplakarslan, şiddet mağduru kadınların da engelli olduğu yorumunu yaparak, "Sokakta yemek bulamayan, barınamayan hayvanlar da bizim için engelli. Çocuğun eğitim masrafını ödeyemeyen anne ya da baba da bizim için engellidir. Kuruluş amacımız zaten bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlarımızın sıkıntıları fakat bu sebepler de bizim için engel sayılıyor." dedi.

Vakfa farklı sorunlara sahip birçok kişinin başvuru yaptığını belirten Kaplakarslan, şöyle devam etti:

"Şiddete uğramış kadınlarımız var. Biz bunların gerekirse sağlık sorunlarıyla, psikolojik sorunlarıyla ilgileniyoruz. Mesela bize başvurmuş engelli bir ailenin durumuna bakıyoruz. Çocuğundan, anne ve babasına kadar psikolojileriyle de ilgileniyoruz. Yani biz vakıf olarak sadece tekerlekli sandalyeye ihtiyacı var demiyoruz, bütün bunların hepsini engel sayıyoruz ve ALPET Grubu ile bir antlaşma yaptık. Yıl boyunca market ve benzin alışverişi yapanlardan bize belli bir yüzde verilecek. Biz de bu engelleri bu tür bağışçıların sayesinde kaldıracağız."

Alpet Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş ise proje fikrinin kendisine ait olduğunu söyleyerek, Engelsiz Yaşam Vakfı ile bir yıl anlaşma imzaladıklarını kaydetti.

Engellilere sahip çıkılması gerektiğine dikkati çeken Altınbaş, bu tip projelere tüm iş adamlarının destek vermesi gerektiğini dile getirdi.

Aynı zamanda Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi olan Vakkas Altınbaş, proje kapsamında elde edilecek gelirle engelli vatandaşların eğitim, sağlık ve farklı ihtiyaçlarının karşılanacağına aktardı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.