Sanayi çalışanlarına sosyal tesis

Sanayi çalışanlarına sosyal tesis
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından sanayide çalışanların kullanması amacıyla yaptırılan sosyal tesis tanıtıldı.

Anadolu Sanayi Sitesi içerisinde yaptırılan ve geçen yıl görevi başında kalp krizi geçirerek vefat eden Selçuklu Müftüsü Ali Okutan’ın adının verildiği sosyal tesis, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın katıldığı programla tanıtıldı. Bulunduğu konum itibariyle Konya'da bir ilk olma özelliğini taşıyan 2 katlı binayı gezdirerek bilgi veren Başkan Altay, sanayide çalışan gençlere yönelik, “Bugün’ün Gençleri Yarının Ustaları” projesini yürütmeye karar verdiklerini ve sosyal tesisin proje kapsamında ortaya çıktığını söyledi.

Yemek ve toplantı salonu, derslikler, spor salonu, duşlar ve soyunma odalarının yer aldığı tesisin bir gencin ihtiyaç duyacağı sosyal donatıları taşıdığını anlatan Altay, sanayideki işveren ve ustalardan projeye destek vermelerini istedi. Başkan Altay, “Proje kapsamında sanayi gençliğimizin sorunlarının üstesinden gelebilmek ve Selçuklu’da yarının ustalarına daha güzel imkanlar sunabilmek için bu projeyi hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde de ustalarımızla burada bir akşam yemeği yiyerek sohbet ettik. Ustaların bu işe rıza göstermesi gerekiyor. Bu konuda bizi desteklemeleri gerekiyor. Çünkü onların mesaisinden proje için zaman kullanıyoruz. Ama herkes bize bu konuda çok büyük destek veriyor. Çünkü bu konu hakikaten ihmal edilmiş. Bu güne kadar hiç üzerinde konuşulmamış bir mesele. Bu proje desteklenmesi gereken, anlatılması gereken bir iştir” dedi.

“PROJEDEN HERKES YARARLANMALI”
Başkan Uğur İbrahim Altay, hazırladıkları projeden sanayide çalışan gençlerin mutlaka faydalanmasını istediklerini belirtti. Başkan Altay, diğer sanayi sitelerine de sosyal tesis kurmaya hazır olduklarını ifade ederek, “Mekan yetmiyorsa, diğer sanayilerde de bunu yapmaya hazırız. Aslında burası bir pilot uygulama olacak. Bundan sonra bu tür faaliyetler artarak devam edecek. Biz gençlerimizin hem bilgi yönünden hem de sosyal ve kültürel alandan geliştirilerek, hem de ailelik modeliyle kendi aralarında ilişkilerinde bir düzene sokmaya çalışıyoruz. Umuyorum ki, bu proje çok önemli bir başlangıç olacak. Ve bu güne kadar temas etmediğimiz, ilişki kurmadığımız bir grupla da kamu olarak bir irtibat sağlayacağımızı düşünüyorum. Bir tohum ekiyoruz bugün toprağa. Bunun filizlendiğini ve gençlerimizin gölgesinde iyi insan olma yolunda önemli mesafe kat ettiğini hepimiz şahitlik ederiz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.