Sanayi geleceğe güvenle bakıyor

Sanayi geleceğe güvenle bakıyor
Temmuz ayı ihracat rakamları beklentilerin altında kalsa da 2001-2014 yılları arasında ihracat rakamlarını 15 kat büyüten Konya geleceğe güvenle bakıyor

Pusula / ÖZEL

GEÇİCİ BİR DURUM

Temmuz ayı ihracat rakamlarına göre, 106 milyon 75 bin 783 dolar ihracat yapan Konya, genel ihracattaki yüzde 0,98 payı ile 14. sırada yer aldı. Konya’nın ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.7 azaldı. Özellikle piyasalardaki belirsizlik ve komşu ülkelerdeki karmaşa Konya sanayisini olumsuz etkilese de, son yıllardaki hızlı büyüme durumun geçici olduğunu gösteriyor.

15 KAT ARTTI

2001 yılında sadece 100 milyon dolarlık ihracat yaparken, bugün 1,5 milyar doların üzerinde bir ihracat potansiyeline ulaşan Konya, 2016 hedefini 2 milyar dolar, 2023 hedefini ise 15 milyar dolar olarak belirledi. Çıtayı yüksek tutan Konya sanayisi, 160’dan fazla ülkeye ihracat yapmakta. Konya; il merkezinde 1550 civarındaki kayıtlı ihracatçı firma ile bu alanda Türkiye 6.sı konumunda.

İSTİKRAR ŞART

33 ilin toplamından fazla ihracat gerçekleştiren Konya’nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler Irak, Almanya ve İran olurken, ithalatta ise başı Çin, Rusya ve Çek Cumhuriyeti çekiyor. Siyasi ve ekonomik istikrarın bir an önce yeniden sağlanmasını isteyen Konyalı sanayiciler, hükümet yatırımlarının sürmesi halinde Konya sanayisinin öngörülen hedeflere kolaylıkla ulaşacağı öngörüsündeler.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.