Sanayi üretim endeksi verileri

Sanayi üretim endeksi verileri
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu:- "Üretimi teşvik eden ve yatırımların önünü açan yeni adımları süratla atabilirsek, sanayide çarkların daha hızlı dönmesine ve ekonominin daha hızlı büyümesine katkı sağlayabiliriz"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin yıllık bazda yüzde 4,5'e yükselmesinin, ekonomik büyümeye destek vereceğini bildirdi. Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılı Aralık ayında mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin bir önceki aya göre yüzde 0,8 ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 artmasının, yılın son çeyreğinde sanayide güçlü seyrin devam ettiğini gösterdiğini belirtti. 2015 yılı sanayi üretim sonuçlarına bakıldığında aylara göre inişli çıkışlı bir tablo ile karşılaşıldığını aktaran Konukoğlu, yatırım malları üretimi, dayanıklı tüketim malları üretimi, imalat sanayi verileri yıllık ortalamasının 2014'e göre daha yüksek artış gösterdiğini vurguladı. Ekonominin en temel unsurlarından birisinin üretim olduğunu belirten Konukoğlu, şunları kaydetti: "Üretim artarsa; yatırım, istihdam imkanı, insanların geliri artar ve ülke ekonomisi büyür. 2015 yılında arındırılmış rakamlarla yıllık sanayi üretim artışı yüzde 3,1 düzeyinde gerçekleşti. Milli gelir de önemli paya sahip olan sanayi üretimindeki artışın önümüzdeki dönemde daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi gerekiyor. Üretimi teşvik eden ve yatırımların önünü açan yeni adımları süratla atabilirsek, sanayide çarkların daha hızlı dönmesine ve ekonominin daha hızlı büyümesine katkı sağlayabiliriz. Dolayısıyla sanayi üretim endeksinin yıllık bazda yüzde 4,5'e yükselmesi ekonomik büyümeye destek verecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.