Sanayide gece mesaisi

Sanayide gece mesaisi
Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi ve yaklaşık 17 saat oruçlu olunması ağır sanayide gece mesaisine yol açtı. Hem rızkını kazanan hem de dini vecibelerini yerine getiren işçiler 17.00-02.00 mesaisinden oldukca memnun

ORUÇLARINI TUTABİLİYORLAR

Ramazan’ın sıcak günlere denk gelmesi ve günün 17 saatinin oruçlu geçirilmesi nedeniyle oruç tutmakta zorlanan sanayi çalışanları işverenlerin sağladığı kolaylıkla Ramazan ayını daha rahat geçiriyor. Ramazanda çalışılması en zor mesleklerin başında gelen dökümcüler ve ağır sanayi çalışanları çözümü gece mesaisinde buldu. Yaklaşık 1400 derecelik ısının başında çalışan dökümcüler, gece mesaisi nedeniyle oruçlarını rahatça tutuyor.

MESAİ 17.00-02.00 ARASINDA

Türkiye’nin önde gelen döküm firmalarından Arkoç Vana Döküm San. da işçilerin daha rahat çalışabilmesi için mesai saatlerini akşam 5 ve gece 2 aralarında ayarlıyor. Arkoç Vana Döküm San. sahibi Alper Arıkoğlu, “Döküm sektörü gerçekten çok ağır bir sektör. Bu sıcakta işçilerin hem çalışması hem de oruç tutması gerçekten zor. Biz de bu durumu engellemek için gece mesaisi yapıyoruz” dedi.

“DAHA ÇOK VERİM ALIYORUZ”

Ramazan aylarındaki mesai düzenlemesini yaklaşık 10 senedir yaptıklarının altını çizen Arıkoğlu, “Ben bir işveren olarak bu uygulamadan çok memnunum. Normal mesai saatinden daha az çalışıyoruz. Ancak daha çok verim alıyoruz. Dolu dolu bir mesai geçiyor. İftarımızı da çalışanlarımız ile birlikte aile ortamında açıyoruz. Ramazan ayında cumartesi ve pazar günleri ile Kadir Gecesi’nde işçilerimiz izinli” ifadelerini kullandı.

“İŞ KAZASI DAHA AZ OLUYOR”

Ramazan ayında sanayinin yüzde 60’nın gece çalıştığını ifade eden Arıkoğlu şunları kaydetti: “Gündüz mesailerinde oruçluyken dikkat dağınıklığı ve kan şekerinin düşük olması iş kazalarının olma riskini de arttırıyor. Güvenlik noktasında da işçilerimize her türlü imkanı sunuyoruz. Ramazan ayında servis sayımız arttırılıyor ve çalışanların evlerine en yakın noktalara kadar servis imkanı sağlıyoruz.”  (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.