Sancılı olacak ama başaracağız

Sancılı olacak  ama başaracağız
Atiker Konyaspor’un başarıya giden yolda farklı bir yol izleyeceğini söyleyen teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, bu değişimin zaman zaman sancı yaratabileceğini söyledi.

Atiker Konyaspor’un başarıya giden yolda farklı bir yol izleyeceğini söyleyen teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, bu değişimin zaman zaman sancı yaratabileceğini söyledi. Konyaspor’un başarılı olmaktan başka çaresinin olmadığına da dikkat çeken Akçay, önceliklerinin ligde elde edilecek başarı olduğuna vurgu yaptı

“Aykut Kocaman’ın ürettiği sistemin kendine özgü bir değeri var. Ortada somut bir başarı da var. Buna saygı duymak gerekiyor. Biz de bir şey üretmeye çalışacağız. Ancak bunun yollarını daha farklı düşünüyoruz. Biz çok kısa sürede atak sonlandırmaya yönelik ve pasın çok daha derine daha penetre oynanmasını istiyoruz. Bu ister istemez pas hataları getirecektir yeni sistemde. Pas kalitesi de düşecektir belki. Ama bu sefer de merkezi hücum yerine daha hızlı oynayan bir takım yapısı kuracağız” diye konuştu.

 

GİDİŞ YOLU FARKLI

 

Her iki hocanın da hedefinin başarı olduğunu ancak gidiş yollarının farklı olduğunu belirten Akçay, şöyle konuştu: “Aramızdaki fark bu olacak geçen seneyle. İkimiz de Konyaspor’un başarısı için vizyon oluşturuyoruz yani, fakat gidiş yolumuz farklı. Matematikte bir soru sorarsınız. 3 ya da 4 farklı cevap yolu olabilir ama her yol sonuca gider ve doğrudur. Dolayısıyla biz de bu süre içerisinde taktiksel zenginlikleri aramaya çalışacağız.”

 

PARA KAZANMAK ÖNEMLİ

 

Endüstriyel futbolda takıma para kazandırmanın da önemli olduğunu belirten Akçay, “Önceliğim lig... Sizi lig yaşatıyor. Ama kadronuzda bir derinlik oluşmuşsa, rekabet varsa bu sizi 3 kulvarda da taşıyabilir. Bununla ilgili bir aksaklık olursa oyuncular için mentörler ya da psikologlarla da çalışabiliriz. Biz Osmanlı’da bunu yaşadık. Kolay değil çok sayıda maç oynamak. Benim için lig çok önemli. Türkiye Kupası da aynı şekilde. Avrupa’da kulübünüze 50-60 milyon TL para kazandırabiliyorsunuz. Bu çok reddedilebilecek bir şey de değil. Kulübünüzün bir iki tur geçmesi demek büyük kazanç. Endüstriyel futbol bunu istiyor doğal olarak. Ancak anlayış olarak bunu korumak lazım, öncelik lig olmalı. Ligde de ilk 10’un içerisinde olmak Konyaspor için şu anda gerçekçi hedef olur. Ne olursa olsun diyemezsiniz. Belli bir çıta var. Altını düşünemezsiniz. Çobanın uykusu kurdun yolunu açar. Çalışmadan olmaz bu işler” dedi.

 

OYUNCULAR DEĞİŞMEK ZORUNDA

 

Takımdaki bazı oyuncuların mutlaka değişim yaşayacağını belirten Akçay, şöyle konuştu: “Bazı bölgelerle ilgili oyuncu modellerimiz farklılaşmak zorunda. Eğer hızlı oynamak istiyorsanız daha hızlı ve daha dayanıklı oyuncular seçmelisiniz. Teknik çok belirleyicidir ama hız arttıkça teknik zayıflayabilir ve isabet düşebilir. Bu işin riskli olan tarafı. Mümkün olduğunca biz de çalışmalarımızda hızı arttırıp, tekniği yüksek tutmaya özen göstereceğiz. 3 dokunuşlu oyunlar üzerinde duruyoruz. Antrenmandaki hazırlıklarımız 8 saniye veya maksimum 10 saniyede atak sonlandırmaya yönelik. Atak sonlandırma sizin hazırlıksız yakalanmanızı azaltır.”

 

FORMATTA DEĞİŞİKLİK RİSKLİ OLABİLİR

 

Takımın hızlı çıkan bir takım olması gerektiğini söyleyen Akçay, bunun için bir değişim gerektiğinin de altını çizdi. Formatta bir değişime gidildiğini bunun da riskler taşıdığını dile getiren Akçay, “İstatistiklerde dripling yapmayan bir takımız. Geçen seneyi bu anlamda sonuncu bitirmişiz. Orta sahada bir veya iki, kenarda ise 2 dripling yapan oyuncuyla oynamak istiyoruz. Osmanlı ikinci sıradaydı geçen sezon bu konuda. Bu Konyaspor 66 puanla 3. olmuş, aynı oyunla kupayı da almış. Başarı yüksek. Ama oyun formatını değiştirmek risk tabii ama kulüp felsefesi olarak değişime karar verdiyseniz sistemle birlikte oyuncu değişimi de gerekir. Bizim yaptığımız da bu. İki transfer daha yapacağız. Stoper ve santrfor arayışımız var. Takım mühendisliği son derece önemli” dedi.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.