Şan’dan İzmir Marşı gönderisi

Şan’dan İzmir Marşı gönderisi
Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, istişare gecesinde İzmir Marşı ile ilgili söylemleriyle gündeme düştü. Konyaspor taraftarının hiçbir zaman İzmir Marşı’nı söylemediğini dile getiren Şan, adeta taraftarı kamuoyunun önüne attı

Atiker Konyaspor’da her sezon olduğu gibi bu sezon da istişare toplantısı yapıldı. Nalçacılılar taraftar grubunun düzenlediği toplantıda başkan Ahmet Şan’ın konuşması gündeme bomba gibi düştü. Futbolun siyasete bulaşmasıyla ilgili konuşlarını Konyaspor taraftarıyla bağdaştıran Şan’ın konuşması tepki çekti.

 

İzmir Marşı’nın siyasi bir simge olduğu yönünde bir cümle kuran Şan, “Bugün Türkiye’de maalesef tüm statlar İzmir Marşı’nı söylüyor, Konya hariç. Konya, çünkü bu ülkenin birliğini, milli maçlarda gördüğünüz tek bayrak, tek devlet, tek vatan duygusuyla hareket eden Nalçacılılar’dan bu gücü alıyor” derken, Konya taraftarının bu yönde hareket ettiğini dile getirdi.

 

SOSYAL MEDYA ÇALKALANDI

 

Ahmet Şan’ın bu konuşmasının ardından sosyal medyada taraftarlar bir anda tepkilerini dile getirmeye başlarken, Ahmet Şan’ın Konyaspor taraftarı adına siyasi bir söylem geliştiremeyeceği yönünde tepkilerini ortaya koyarken, İzmir Marşı’nı siyasileştirmenin doğru olmadığını söylediler.

İzmir Marşı ile söylediği cümle ile Konyaspor taraftarını da bağlayan Şan, sosyal medyada gündeme girerken, çok sayıda tepkiyle karşılaştı. Siyasetin spora müdahalesinin doğru olmadığını sosyal medyada gösterdikleri tepkilerle dile getiren taraftarlar, Ahmet Şan ismini sosyal medya gündemine soktular.

 

TWİTTER GÜNDEMİNE GİRDİ

 

Ahmet Şan’ın İzmir Marşı ile ilgili söyledikleri, Twitter’da da gündem oldu. Ahmet Şan ile ilgili çok sayıda tweet atılırken, Şan, Türkiye gündeminin 2. sırasına kadar yükseldi. İzmir Marşı da yine gündeme girerken, hem Konyaspor hem de diğer takım taraftarları uzun süre sosyal medyada Şan’ı eleştiren paylaşımda bulundular.

 

İZMİR MARŞI’YLA SORUNUMUZ YOK

 

Sosyal medyada ve medyada konuşması gündem olan Şan, resmi siteden bir açıklama yaparken, söylediklerinin farklı yere çekildiğini belirtti. Şan, açıklamasında, “Bizim ve camiamızın İzmir Marşı ile bir sorunu yoktur. Ancak son seçimlerde bir kısım siyasi partilerin İzmir Marşı’nı sahiplenmesinin ardından tribünlerin bu yönde hızla siyasallaşmasını doğru bulmadığımı bir kez daha ifade ediyorum. Geçmişte yaptığımız bazı açıklamalarda olduğu gibi bunun da bazı kesimler tarafından çarpıtılıyor olmasının nedenlerini artık çok iyi bilmekteyiz. Biz duruşumuzu milli maçlarda ortaya koyduk. Bunun dışında hakkımızda söylenecek her şey iyi niyet sınırlarını zorlamanın ötesine geçmez” dedi.

manset-(2)-004.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum