Sani Şener, Dubai’de TAV’ın başarı hikayesini anlattı

Sani Şener, Dubai’de TAV’ın başarı hikayesini anlattı
İSTANBUL (AA) - TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, Dubai'de uluslararası havacılık otoritelerinin buluştuğu "Global Airports Leaders’ Forum"a...

İSTANBUL (AA) - TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, Dubai'de uluslararası havacılık otoritelerinin buluştuğu "Global Airports Leaders’ Forum"a katılarak, TAV’ın kuruluşundan bugüne büyüme hikayesini anlattı.

TAV açıklamasına göre Şener, Airport Show kapsamında Dubai Uluslararası Fuar Merkezi'nde, 9-11 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenen "Global Airports Leaders’ Forum"un açılışına, Dubai Sivil Havacılık Otoritesi Başkanı, Emirates Havayolları ve Dubai Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed bin Said Al Mektum ile havacılık sektörünün önde gelen yöneticileri katıldı.

Şener, bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinliğin ilk günü, bölgedeki yatırımlar ve projeler, yolcu arz ve talep sorunları, petrol fiyatındaki dalgalanmaların havalimanı yatırımlarına etkileri, operasyonel verimlilik, havalimanlarında artan güvenliğin rolü ve gelecekte havacılık sektöründeki beklentilerin tartışıldığı "Körfez Bölgesi" panelinde konuştu.

Faaliyete İstanbul Atatürk Havalimanı ile başlayan TAV'ın bugün 17 ülkede 70 havalimanında ayak izine sahip olduğunu belirten Şener, başarıya giden yolda yenilikçi ve dinamik bir organizasyon yapısına sahip olmanın yanında sürekli iletişim ve iş birliği içinde olmanın önemine işaret etti.

Şener, havalimanı operasyonlarının başarısının tüm paydaşların sağlıklı, verimli ve etkin bilgi paylaşımı ve iş birliği ile mümkün olduğunu, havalimanı terminallerinin ve bağlı tesislerin yapısal ve teknolojik altyapı tasarımından, inşaat ve operasyonuna kadar tüm koordinasyonu ve entegrasyonunu sağlayan "Building Information Modeling (BIM)" sisteminin buna en güzel örnek teşkil ettiğini dile getirdi.


- "2 milyar doların üstünde yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz"


TAV'ın büyümesinin üç düzlemde gerçekleşeceğini öngördüklerini belirten Şener, şunları da kaydetti:

"Bunlardan ilki organik büyüme, yani var olan havalimanlarımızdaki büyüme olacak. İkincisi inorganik büyüme, kamu-özel sektör ortaklıkları kapsamında yeni havalimanlarını portföyümüze katmak. Şu ana kadar havalimanlarına 2 milyar doların üstünde yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

TAV İnşaat, yeni ihalesini kazandığımız Bahreyn Havalimanı Yeni Terminal Binası dahil olmak üzere Körfez bölgesinde en önemli havalimanlarını inşaa etmeye devam ediyor ve bu bölgede büyümeye devam edecek. Üçüncü olarak ise hizmet şirketlerimizle büyümeye; Amerika Birleşik Devletleri'nden Afrika'ya, Orta Doğu'dan Güneydoğu Asya'ya kadar havalimanlarında yer almaya devam edeceğiz."

Dubai Aviation City Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Halife ez-Zeffin'in moderatörlüğünü üstlendiği panelde, Umman Havalimanları Yönetim Şirketi Üst Yöneticisi (CEO) Şeyh Eymen el-Husni ve Hill International Başkan Vekili Melvyn Ford da yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.