Şanlıurfa'da Şehitler Anısına 5 Bin Fidan Dikildi

Şanlıurfa'da Şehitler Anısına 5 Bin Fidan Dikildi
Şehit aileleri, çocuklarının isimlerinin yer aldığı fidanları kendi elleriyle toprakla buluşturdu

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da şehitler anısına 5 bin fidan toprakla buluştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan Bozova ilçesi Çatak Sosyal Tesislerinin gerçekleştirilen törenle açılışı yapıldı.

Daha sonra büyükşehir belediyesi tarafından başlatılan "Sizin de dikili bir ağacınız olsun" projesi kapsamında tesise "15 Temmuz darbe girişimi, Viranşehir ilçesindeki terör saldırısında şehit olan ve bütün Şanlıurfalı şehitler" için 5 bin fidan dikildi.

Etkinliği katılan şehit aileleri, çocuklarının isimlerinin yer aldığı fidanları kendi elleriyle toprakla buluşturdu. Fidan dikimi sırasında bazı şehit yakınlarının duygulandığı görüldü.

Vali Güngör Azim Tuna, törende Şanlıurfa'nın yeşil alanların artmasının önemli olduğunu bildirdi.

İnsanların yaşadığı alanların standartlarının yükseltilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Tuna, "Bizim insanlarımız hizmetin en büyüğüne layıktır. Kritik zamanlarda gösterdiği dayanışma, birlik ve beraberlik sayesinde ülkenin önünü açmış ve kendisine yönetenlere yardımcı olmuştur. En son 15 Temmuz darbe girişiminin önüne bir set çekerek kendi iradesine sahip çıkmış ve işgal planlarını, bu ülkeyi bölmek isteyenlerin planlarını alt üst etmiştir." diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de inançlarımıza göre kıyamet kopsa bile ellerindeki fidanı dikmeleri gerektiğini vurguladı.

İnançlarının ve ecdatlarının ağaçlara büyük önem verdiğini vurgulayan Cevheri, "5 bin ağacın dikilmesi çok önemlidir. Bozova'ya yakışan 50 bin ağaç hatta 100 bin ağaç dikmek gerekmektedir." ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise GAP bölgesine hayat veren Atatürk Barajı'nın Bozova ilçesinde olduğunu ve ilçenin bölgeye hayat verdiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl 225 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını aktaran Çiftçi, şunları kaydetti:

"Bu gün aslında 225 bin ağaç dikiminin startını veriyoruz. Bu kapsamda arkadaşlarımız mevsim itibariyle iki aydır alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar bu rakamın 105 binini toprakla buluşturduk. Şu anda da bir ağaç dikmeden ev gitmek yok. 5 bin ağaç hazır vaziyette toprağa dikilecektir."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Viranşehir'deki terör saldırısında şehit olan 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Mustafa Direkli'nin anısına hazırlanan fidanları dikti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.